Cura heliomarină îi vindecă pe copii de faringite și amigdalite

1141
Peste tot auzim numai de

radiații solare, de arsuri

ale pielii, de insolații, dar vara nu înseamnă numai așa ceva. Soarele, apa mării, aerosolii, cu toate sunt extrem de benefice atât pentru copii cât și pentru adulți. La acestea se mai adaugă și bucuria de a sta pe plajă, de a asculta valurile, de a-i vedea pe cei mici cum se zbenguie liniștiți pe malul mării.

Cura heliomarină ne poate face mult bine atâta vreme cât expunerea la soare este prudentă și conformă cu recomandările medicilor. Unii cred că este indicată numai după vârsta de doi ani, alții susțin că după un an și jumătate, poate chiar mai devreme, copiii sunt pregătiți să se bucure de efectele razelor solare, cu condiția ca expunerea să se facă progresiv, după un program bine stabilit și cu respectarea unor reguli de protecție.

Dincolo de sfaturile bunicilor, prietenilor, medicilor, cel mai important este instinctul nostru matern, iar dacă noi simțim că micuțului nostru i-ar face bine o jumătate de oră pe malul mării sau zece minute de bălăceală la mal, nu ezitați să faceți așa cum vă spune sufletul.

Întărește organismul

Puterea razelor solare și umidi-tatea atmosferei marine acțio-nează asupra organismului uman, întărindu-l și energizându-l. Helio-terapia îmbunătățește funcționa-rea inimii și a respirației, crește pofta de mâncare și acționează favorabil în cazurile de rahitism.

Apa mării îi face pe copii mai sănătoși. Aceasta reprezintă, de fapt, una dintre metodele foarte eficiente de călire a organismului. Dacă însă temperatura este prea scăzută, nu se recomandă intrarea în apă. Pentru a nu pierde total efectele sale profilactice, se poate recurge, în măsura în care este posibil, la transportarea apei de mare în piscinuța gonflabilă, unde poate fi lăsată să se. Copilul se poate bălăci aici timp de15 - 30 de minute.

Ne jucăm și ne tratăm

Apa sărată, în general, dar mai ales apa de mare, are drept efecte stimularea și tonifierea mucoaselor din regiunea faringiană și a amigdalelor. De aceea, este bine ca intrarea în apă să se facă agitat, în joacă, producându-se mulți stropi în jur, care să ajungă în faringe, nas și chiar în gură.

Copiii predispuși frecvent la faringite și amigdalite se pot vindeca în urma acestor cure de mare, infecțiile devenind din ce în ce mai rare, mai ușoare sau chiar dispărând la unii dintre ei. Totuși, după plajă, copilul trebuie spălat cu apă dulce, din cauza posibilei acțiuni iritante a sării la nivelul pielii.

Așa că nu mai stați pe gânduri, înarmați-vă cu creme, umbrele, pălăriuțe, lopățele și colace și mergeți la plajă, dis de dimineață și după-amiaza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Diverse : Apa rece, frumusețile la mal
Pagina a fost generata in 1.7664 secunde