Balamucul înscrierilor la școală s-a domolit

818
2
Balamucul înscrierilor la școală s-a domolit - eleviclasascoala121-1337789373.jpg
Inutilele etape succesive de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare și clasa I s-au încheiat la începutul acestei săptămâni, când unitățile de învățământ, conform calendarului, au afișat listele finale.

Afirmăm că au fost inutile, întrucât au creat mai multă panică în rândul părinților care s-au temut că vor ajunge copiii lor să fie înscriși la cine știe ce școală pe care nu și-o doreau.

Zilele acestea, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța se analizează rezulta-tele cuprinderii copiilor în clasa pregăti-

toare sau clasa I, se compară cu rezultatele recensământului și urmează să se ia măsuri pentru ca toți copiii recenzați să fie înmatriculați într-una din aceste două forme. Copiii care nu au fost înmatriculați vor fi distribuiți pe locurile disponibile, la școala de circumscripție sau la altă unitate de învățământ pentru care optează părintele.

În cazul excepțional în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc liber este înmatriculat un copil din altă circumscripție școlară, fratele său geamăn va fi admis la aceeași unitate de învățământ, peste numărul de locuri alocat. Celelalte criterii de departajare anunțate public nu mai pot fi modificate.

"Dacă nu se formează clasa nu mă afectează"

Conform statisticii Inspectoratului Școlar Județean Constanța, au rămas neocupate în județul nostru, în urma celei de-a patra și ultima etapă, 3.015 locuri la clasa pregătitoare și 2.249 locuri clasa I.

În timp ce la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu", conducerea a fost nevoită să accepte un efectiv de 30 de elevi la clasa I, în celălalt capăt al orașului, la Școala nr. 43 "Ferdinand" au rămas disponibile 26 de locuri. Ieri, directorul Georgeta Ioniță ne declara că s-au mai anunțat câteva înscrieri pentru la toamnă, respectiv părinți care își schimbă domiciliul din alte orașe în Constanța. "Eu aș mai fi avut nevoie de opt locuri. Dar chiar și dacă nu se formează încă o clasă, personal nu mă afectează. Am fost la un moment dat nevoiți să suplimentăm cu câte o clasă, dar noi știam în urma recensământului că nu va fi nevoie".

Și la Școala gimnazială "I.L. Caragiale" din Medgidia, directorul Tudorița Nichita ne-a declarat că "în urma recensământului am fost conștienți că trei clase sunt de-ajuns și nu am mai suplimentat, acum având efective de 26 de copii la clasă". În schimb, la Școala nr. 3 din Mangalia, directorul Mihai Ionescu ne-a declarat că suplimentarea cu încă o clasă a fost binevenită, reușind să-i cuprindă pe cei 108 copii înscriși în cele patru clase.

Interesant este, conform aceleiași surse, respectiv statistica ISJ Constanța, că la școli de top ale municipiului Constanța mai există locuri neocupate: Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica" - 18 locuri, Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" - opt locuri, Școala nr. 12 "B.P. Hasdeu" - 23 locuri. Chiar și Școala "Ion Jalea" mai avea un loc disponibil, dar care între timp s-o fi ocupat.

Și după tot acest balamuc și stres pentru bieții părinți, mai vine unul, legat în mod special de clasa pregătitoare, care nu se știe dacă va putea funcționa în incinta școlilor sau la grădinițe.

Comentează știrea

Daniela
24 mai 2012
Un articol cu subanteles

Dna Simona Anghel ar trebui sa va fie rusine de asa - zis-ul "top" facut de dvs. Ridicati in slavi niste scoli care nu au excelat in acest an scolar cu nimic la concursuri si olimpiade scolare, si ce este mai nasol e ca distrugeti celelalte scoli care au si copiii foarte buni dar si cadre didactice la fel de bine pregatite. Am senzatia ca ati fost foarte bine platita sa le faceti reclama acestor scoli. Mi se pare foarte ciudat ca in ziarul dvs. nu am vazut absolut nici un articol legat de copiii calificati la diferite olimpiade si chiar faze ale olimpiadelor.Repet "TOPUL" ACESTA ESTE FACUT DE DVS. nu de parinti, SA VA FIE RUSINE ca nenorociti celelate scoli care nici macar nu aveti decenta sa le enumerat. Din punctul dvs. de vedere ele nici nu exista......RUSINE

retete online
11 decembrie 2013

Deosebit acest punct de vedere, sunt fericit ca l-am gasit si invatat. Felicitari pentru acest articol aparte ce poseda nevoie de atentie. retete online

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Structura anului școlar 2012-2013
Pagina a fost generata in 0.5564 secunde