Bătălie disperată pentru un loc în căminele Universității "Ovidius"!

498
1
Bătălie disperată pentru un loc în căminele Universității

Articole de la același autor

Astăzi, la Universitatea "Ovidius", se vor afișa listele cu persoanele  ce urmează a fi cazate  în cele patru cămine pe care le pune la dispoziție această instituție în anul universitar 2014-2015. Din păcate,  din cele 1.405 de cereri  de cazare depuse, vor fi onorate doar 956, acesta fiind numărul de locuri pe care le are la dispoziție. 


În premieră, atribuirea locurilor în cămine se face cu ajutorul unui sistem informatizat conform criteriilor de ierarhizare aprobate în Consiliul de Administrație al Universității "Ovidius" din Constanța. Sistemul informatic atribuie locurile în cămine aplicând criteriile de ierarhizare în funcție de numărul de locuri disponibile pentru studenți români pe fiecare cămin în parte, în ordinea opțiunilor înscrise în cerere. 


Semnarea contractelor și primirea în camere se face începând cu data de 27 septembrie până în 30 septembrie, în intervalul orar 9-21. În cazul în care nu se va reuși satisfacerea tuturor cererilor, pentru anul universitar 2014-2015, Universitatea a semnat cu Liceul Internațional de Informatică un protocol de colaborare în urma căruia studenții vor beneficia de locuri în căminele liceului. 
Regia de cămin în anul universitar 2014-2015, pe categorii de persoane ce se cazează în căminele Universității, va fi de 165 lei/loc/lună student fără taxă, respectiv 280 lei/loc/lună student cu taxă. 


Piața imobiliară a Constanței a explodat 
Și cum până la debutul anului universitar mai sunt doar câteva zile, piața imobiliară a Constanței a cunoscut un adevărat bum în special în zona Cireșica. Au apărut anunțurile de genul "Închiriem central camere pentru studenți în regim hotelier, 200 euro/lună" sau "Caut colegă apartament Cireșica, chirie 100 euro plus cheltuieli". Dacă până mai zilele trecute un apartament de două camere în zona Tomis Nord se putea închiria și cu 200 de euro, acum majoritatea au sărit de 300 de euro, în proximitatea Campusului universitar. Mai există varianta cea mai "accesată", în care prietenii se asociază și închiriază un apartament cu două camere și împart chiria și utilitățile. E mult mai ușor astfel să suporte, spre exemplu, o chirie de 200 de euro la un apartament pe Lăpușneanu sau în Tomis III, ori chiar 300 de euro la trei camere în zona Trocadero. 


Comentează știrea

Circuw
26 septembrie 2014
Pintenogu

am inetles ca mai nou, spagari peste sofuri sunt cei trei crai de la rasarit: Prorectorul Circo, consilierul Bobe si proasta de Iancu Veronica.... Se par ca baietii sunt pe cai mari...vai de fundul lor...astept cu nerabdare sa vedem cum vor dormi studentii in parc....sau poate se umple de bani noua administratoare de la FN-uri

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 August 2014
Stire din Fun : Aș vrea să vorbesc  cu Gheorghe…
Pagina a fost generata in 1.4824 secunde