La Centrul de învățare Helen Doron Early English

Concurs Bebelușii vor putea învăța limba engleză

518
Bebelușii vor putea învăța limba engleză - 5333f564aa3cc5aa3b51dcb4b9a793a9.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 7 noiembrie, ora 10, se va deschide centrul de învățare Helen Doron Early English Constanța, un nou concept de învățare a limbii engleze pentru copiii cu vârste cuprinse între trei luni și 14 ani.
Dacă în străinătate sistemul Early English prinde foarte bine la părinții care vor să-și inițieze copii în limba engleză încă din fragedă pruncie, de acum, și posesorii de moștenitori din Constanța vor avea ocazia să ia contact cu acest concept.
Cursurile vor fi ținute de către două profesoare de limba engleză, fiind bazate pe tehnica învățării prin ascultare. Primul pas este dezvoltarea aptitudinilor de vorbire, apoi de scris și de citit, trepte care vor fi parcurse în cadrul celor 10 cursuri necesare dobândirii acestor abilități. Chiar și bebelușii pot fi înscriși la aceste cursuri, pentru ca engleza să fie învățată în paralel cu limba maternă. Ștefania Filip, una dintre profesoarele Early English, e de părere că bebelușii care vor auzi două limbi în paralel nu vor fi derutați, ei având vârsta la care pot asimila lucruri diferite în mod natural. Ei vor putea învăța limbajul semnelor, vor auzi muzică din întreaga lume, și vor putea interacționa cu alți bebeluși.
Helen Doron, lingvist britanic, a aplicat ideile sale pentru dezvoltarea limbajului copiilor încă de la începutul carierei sale de profesor, creând o nouă metodologie bazată pe modul natural al copiilor de a învăța limba maternă: prin repetarea cuvintelor și accentuarea sensului pozitiv al acestora. Cursurile de acest tip se manifestă pe o perioadă de 10 ani, grupurile fiind formate dintr-un număr de 4-10 copii. Cei mici și foarte mici vor putea urma cursuri de șapte ani de limbă engleză vorbită (cititul și scrisul fiind opționale), în timp ce copiii mai mari vor putea urma trei ani de limbă engleză vorbită, plus citit și scris. "Cred că acest sistem va prinde, având în vedere succesul pe care îl are în țările care l-au adoptat. E nevoie de o alternativă de învățare a limbii engleze, mai ales că aplicăm metode care vor dezvolta respectul de sine. Copilul este încurajat să învețe, nu va mai exista frică de testări și examene, și prinde dragoste pentru învățare", ne-a spus Ștefania Filip, Master Francizor SE Romania.
Cursurile se adresează și copiilor cu dizabilități, un target pe care organizatorii cursurilor îl urmăresc cu interes, având în vedere că, în țările în care acest sistem a fost aplicat, s-au obținut rezultate foarte bune în ceea ce privește comunicarea și interacțiunea.
Părinții care vor veni la deschiderea centrului, aflat pe strada Mitropolit Dosoftei nr. 38 (zona Doi Cocoși) vor putea beneficia de lecții demonstrative pentru copiii lor cu vârste cuprinse între 1 și 10 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4472 secunde