Beneficiara unei finanțări de 870.301 lei, Școala ”Aurel Vlaicu” are de atins obiective importante

904

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța a organizat lansarea proiectului „Venim la școală pentru un viitor mai bun”, finanțat prin Componenta C15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România (PNRR), cu o valoare totală de 870.301,47 lei.

Obiectivul general al proiectului, ce urmează a fi implementat până la finele lunii februarie 2025, este prevenirea abandonului școlar, reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța.

Primul dintre cele trei obiective asumate de unitatea constănțeană îl constituie diminuarea riscului de abandon școlar în Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța cu 5%, pe o perioadă de 3 ani prin asigurarea înregistrării, monitorizării și gestionării datelor cu privire la elevii aflați în situație de risc.

De asemenea, un alt doilea obiectiv privește cadrele didactice, care vor urmări îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevii școlii în cadrul evaluărilor naționale cu 3 puncte și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial, de la 91,66% la 96,50%. Toate acestea, ca urmare a îmbunătățirii practicilor de predare și crearea unui climat școlar favorabil realizat prin sesiuni de formare și coaching, adresate unui număr de total de circa 40 de cadre didactice, în cei trei ani de implementare a proiectului. Precum și dezvoltarea a trei programe pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale, comunicare si stimularea lucrului în echipă pe bază de proiecte.

Un al treilea obiectiv se referă la activitățile de sprijin și stimulare pentru elevii aflați în risc de abandon școlar/ PTȘ și pentru asigurarea tranziției din învățământul secundar inferior către învățământul secundar superior, în vederea finalizării învățământului obligatoriu. Lucru care devine posibil prin organizarea de activități de tip școală după școală și de tip outdor, inclusiv prin acordarea de premii / stimulente condiționate de prezența la școală a elevilor

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5948 secunde