Beneficiile înfrățirii româno-turce la Colegiul Mircea"

412

Articole recomandate

În perioada 26-30 aprilie, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a găzduit cea de-a doua întâlnire din cadrul acordului de înfrățire cu Liceul "Fatma Emin Kutvar" din Balikesir, Turcia. Șase elevi și trei profesori, respectiv directorul liceului, Mutasim Ates, coordonatorul la nivelul școlii, Yusuf Bozkurt, șeful departamentului de limbă engleză, și Eyup Emin, profesor de matematică, au fost oaspeți ai celei mai prestigioase instituții liceale constănțene.
În acordul de înfrățire, cele două instituții au prevăzut activități de prezentare a tradițiilor și obiceiurilor fiecărei țări, dar și activități care implică dansul popular, muzică tradițională, punere în scenă a anumitor puncte cheie din ritualuri importante în viața fiecărui om. La acestea se adaugă și faptul că elevii turci au fost cazați la mirciști acasă, lucru ce a înlesnit învățarea limbii române, precum și cunoașterea din interior a familiei moderne.
Din partea Colegiului "Mircea" au fost implicați 13 elevi, dar și Ansamblurile de Dansuri Populare "Florile Dobrogei", precum și trupa de teatru în limba română "Noi".
Pe parcursul săptămânii petrecute aici, oaspeții au vizitat mai multe locuri de cult și interes religios musulman din Constanța, Babadag și Tulcea, dar au dat frâu liber creativității în grupe mixte, folosind materiale simple în urma cărora produsele realizate vor fi expuse în ambele licee. Au fost, de asemenea, în vizită la Muzeul de Marină din Constanța și la Acvariul din Tulcea.
În opinia gazdelor mirciste, săptămâna a fost încărcată, dar la sfârșitul ei oaspeții au apreciat-o drept "perfectă", remarcând toate beneficiile unor astfel de activități și  au promis  că vor încerca să întoarcă ospitalitatea românească, atât cât pot de bine la vizita delegației constănțene din următorul an al parteneriatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.749 secunde