"Integrarea europeană a Turciei" deschide seria conferințelor lunare la Institutul de Turcologie și Studii Central Asiatice

480

Articole de la același autor

Sub egida Universității "Babeș Bolyai", la Cluj Napoca debutează mâine seria conferințelor lunare organizate de Institutul de Turcologie și Studii Central Asiatice.
Prima conferință va fi susținută de rectorul universității clujene, prof. univ. dr. Andrei Marga, și va avea ca temă "Integrarea europeană a Turciei". Așa cum a declarat pentru "Cuget Liber" directorul institutului de turcologie, prof. univ. dr. Tasin Gemil, evenimentul care va avea loc mâine vine să reconfirme atenția sporită pe care mediul academic clujean îl acordă culturii turcice. În contextul consolidării relațiilor dintre spațiul cultural românesc și cel turcic, conferința de mâine va fi urmată și de o deplasare în Turcia a unei delegații conduse tot de rectorul Andrei Marga și din care fac parte decani de la mai multe facultăți ale universității clujene, precum și membri ai institutului.
"Scopul deplasării este de a avea contacte cu universități turcești și de a realiza acorduri de cooperare între Universitatea "Babeș-Bolyai" și universități din Turcia", a precizat Tasin Gemil. Seria deplasărilor menite a stabili relații inter-academice va continua cu vizite la instituții similare de învățământ superior din Caucaz, Azerbaidjan, Asia Centrală.
Luna aceasta, tot la Institutul de Turcologie, va fi sărbătorită, în premieră, Ziua Azerbaidjanului, ocazie cu care vor fi vizionate filme și vor avea loc lansări de cărți. Până la finalul anului, conducerea institutului și cea a universității au mai programat Conferința Internațională "Dialogul dintre Est și Vest" în luna iunie, sesiunea științifică "Interferențe Culturale Româno - Turce" în septembrie, eveniment organizat împreună cu Centrul Cultural "Atatürk" din Ankara, în luna noiembrie urmând a fi organizat evenimentul "Istanbulul în spiritualitatea românească" dedicat declarării metropole turce drept capitală culturală europeană a anului 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Mai 2010
Stire din Diverse : Pis, pis, computerule
Sâmbătă, 01 Mai 2010
Stire din Diverse : Ardei umpluți cu carne de pui
Pagina a fost generata in 1.7438 secunde