Betleemul și Vaticanul se roagă, cu ocazia Crăciunului, pentru pace în Orientul Mijlociu

235
Betleemul și Vaticanul se roagă, cu ocazia Crăciunului, pentru pace în Orientul Mijlociu - 12251110357481812-1356428063.jpg

Patriarhul latin al Ierusalimului, arhiepiscopul Fouad Twal, a făcut apel, în timpul liturghiei de celebrare a Crăciunului la Betleem, la pace și reconciliere în Orientul Mijlociu, grav afectat de violențe, în timp ce la Roma, Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat pentru pace în Palestina, Siria, Liban și Irak, informează Agerpres.

"Din acest loc sfânt, îi invit pe politicieni și pe oamenii de bună credință să lucreze cu hotărâre pentru un proiect de pace și reconciliere, care cuprinde Palestina și Israelul și acest Orient Mijlociu însângerat", a îndemnat arhiepiscopul Twal, cea mai mare autoritate romano-catolică din Țara Sfântă.

La Roma, în timpul ceremoniei solemne a Crăciunului, Papa Benedict al XVI-lea a făcut apel la pace cerându-le creștinilor și musulmanilor să-și construiască împreună țările lor.


Betleemul, o zonă autonomă din Cisiordania, a sărbătorit primul său Crăciun după ce a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO și după recunoașterea Palestinei la ONU ca stat observator nemembru. Palestinienii au obținut în luna iunie un succes 'istoric' după ce Biserica Nașterii Domnului și traseul pelerinajului de la Betleem au fost incluse în Patrimoniul Mondial al UNESCO, în pofida opoziției Israelului și Statelor Unite ale Americii.

 

Citește articolul integral…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.454 secunde