Biblioteca Județeană aduce copii de grădiniță aproape de cărți

275

Articole de la același autor

Luni, 9 martie, în sala de împrumut pentru copii a Bibliotecii Județene "Ioan N Roman" un grup de copii de la Grădinița 40, coordonați de educatoarea Elena Pârlea, a susținut un spectacol dedicat mamei. Evenimentul face parte dintr-o inițiativă mai largă ce are ca scop familiarizarea copiilor cu biblioteca și cărțile, după ce spectacole similare au fost susținute de aceeași copii cu prilejul sărbătorii Crăciunului și aniversării zilei de naștere a poetului național Mihai Eminescu. Inițiativa acestor manifestări a aparținut educatoarei Pârlea, alături de Laura Cojocaru, bibliotecară la sala de împrumut pentru copii.
"Doamna profesor Cojocaru i-a atras pe copii la bibliotecă și vrem să facem împrumuturi de cărți de fiecare dată când venim aici", a declarat Pârlea. "Copiii sunt mai atrași de calculator decât de carte și suntem amândouă de aceeași părere și vrem să-i atragem pe copii către carte".
Manifestarea a purtat titlul "Mama, cea dintâi primăvară" și a cuprins poezii și cântece dedicate primăverii și mamei, pregătite de copiii care și-au apropiat foarte repede sala, simțindu-se în largul lor în mijlocul cărților. În partea stângă a copiilor s-au aflat două panouri mari, pline cu mărțișoare făcute tocmai de ei și colegii lor de la grădiniță, oferindu-le cadrul cel mai potrivit. De asemenea, soarele a ținut cu ei și a luminat spectacolul prin geamuri, creând atmosfera propice pentru eveniment. În gurița celor mici primăvara a rămas "pimăvaiă", dar copiii au părut să fie încântați de eveniment atât în timpul spectacolului, cât și după aceea, când au fost lăsați să caute singuri cărți pe gustul lor. Sala bibliotecii s-a umplut de viață și voie bună, iar cărțile, mai ales cele cu imagini frumoase, au fost trezite din odihna de week-end a ultimelor zile, ca să fie răsfoite, întoarse pe toate părțile și date din mână în mână.
Adulții prezenți au vorbit, la sfârșitul spectacolului, despre toate lucrurile bune pe care mamele le fac pentru copii, și i-au îndemnat pe cei mici să ajute și ei. Desigur, copiii nu au pregetat să amintească faptul că ei deja își ajută mama: "Am ajutat-o… i-am dat orice ingredient la ciocolată", s-a grăbit să sublinieze o fetiță, cu un vocabular care sugerează că vizitele la bibliotecă și cărțile sunt încă folositoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0432 secunde