"Billy Șchiopul" și "Desculț în parc", revin pe scena Teatrului de Stat

205

Articole de la același autor

Actorii Teatrului de Stat (TSC) Constanța vă propun în acest week-end două piese. Prima dintre acestea, "Desculț în parc", de Neil Simon este o poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. Astfel, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, veți avea ocazia de a-i revedea pe scenă pe actorii Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache, Cosmin Mihale. Regia acestei piese este semnată de Liviu Manolache, iar scenografia îi aparține Eugeniei Tărășescu Jianu. Ei vor arăta întregii lumi că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla.


"Billy Șchiopul" revine și el în forță duminică, 6 octombrie, tot de la ora 19.00, pe scena teatrului de la malul mării. De data aceasta, regizorul Vlad Massaci pune în scenă o comedie neagră despre dragoste și cruzime. Alături de el se află Iuliana Vâlsan, cea care își pune amprenta asupra scenografiei acestei piese. Distribuția este formată din Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. 


Reprezentanții TSC spun că "Billy Șchiopul" este un spectacol al contrastelor, al răsturnărilor de situație, disimulării și mai ales al umorului crud. În același timp, spectatorii se confruntă cu o poveste plină de umor fin, pe alocuri ironică, dar și sensibilă. În linii mari, textul lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. Practic, avem de-a face cu un text despre cum oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc, spune Vlad Massaci, regizorul spectacolului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4097 secunde