Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sf. Emilian

134
Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sf. Emilian - bisericaortodoxa-1437034175.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 18 iulie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sf. Emilian de la Durostor - Silistra, ocrotitor al mănăstirii Dumbrăveni. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la această mănăstire, începând cu ora 8.

Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor a fost fiul lui Sabbatianus din orașul Durostorum, Silistra de astăzi, și a primit cununa muceniciei în timpul împăratului Iulian Apostatul, în secolul IV. A fost unul din sfinții ieșiți din rândurile strămoșilor noștri, unul din mucenicii care au pătimit pentru Mântuitorul Iisus Hristos pe pământ daco-roman. În timpul prigoanei anticreștine, Sfântul Emilian a distrus idolii din templul cetății Durostor, iar pentru aceasta a fost supus la chinuri și, în cele din urmă, aruncat în foc. După stingerea focului, trupul i-a fost găsit nears și a fost îngropat în locul numit Gedina. O parte din sfintele moaște se găsesc în Catedrala mitropolitană din Silistra, în Bulgaria. Pe teritoriul țării noastre, părticele din moaștele Sfântului Mucenic Emilian se găsesc la Galați, la Catedrala episcopală din Slobozia și în Biserica "Nașterea Maicii Domnului" din Capitală.

Duminică, 19 iulie, de la ora 8.30, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sfântul Ilie" din Constanța (str. Viile Noi, nr. 38), iar seara, la ora 19.00, la biserica "Sf. Ilie Tesviteanul" din Techirghiol, va întâmpina moaștele Sfântului Efrem cel Nou, aduse de la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe". De la ora 19.30, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu preoți și diaconi, va oficia Taina Sfântului Maslu. Sfintele moaște vor rămâne spre închinare până pe 20 iulie 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Astăzi se lasă secul
Pagina a fost generata in 0.5055 secunde