Începând de aseară,

Biserica "Sf. Parascheva" din Cumpăna deține veșminte ale Cuvioasei

1368
Biserica
Aseară, a sosit de la Iași, de la Mitropolia Moldovei, adusă de 50 de enoriași însoțiți de primarul Mariana Gâju și Ion Soare, preotul paroh al Bisericii Sf. Paracheva din Cumpăna, o raclă cu veșminte ale Sfintei Cuvioase, care vor rămâne definitiv la biserica din localitate.
Conștientă de faptul că în țară sunt numeroase lăcașe de cult cu hramul acestei Sfinte și care doresc să intre în posesia acestor straie neprețuite, Mariana Gâju a declarat pentru "Cuget Liber" că după ce anul trecut a primit aprobarea Înalt Prea Sfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de a le solicita de la Mitropolia Moldova în numele enoriașilor, a perseverat pe lângă Înalt Prea Sfințitul Teofan până le-a obținut. "Am plecat azi-noapte (duminică, 27 septembrie – n.r.) cu o raclă special confecționată de noi și după ce au fost sfințite veș-mintele am dat de veste că vom ajunge în timp util la Cumpăna pentru ca Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie să ne întâmpine spre a săvârși acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva".
Lăcașul de cult ce adăpostește de astăzi aceste prețioase odoare a fost construit în numai trei ani, conform afirmațiilor protoiereului Mihai Jan, lucru care se datorează în mare măsură dorinței credincioșilor de a avea încă o biserică în această localitate constănțeană în continuă dezvoltare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5335 secunde