Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

340
Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a - burseelevi-1506868536.jpg

Articole de la același autor

Elevii constănțeni care se gândesc să studieze în străinătate au șansa de a câștiga o bursă la o instituție de învățământ din Marea Britanie. Asociația "Ține de Noi", împreună cu Conferința Directorilor din Marea Britanie, o entitate ce reunește peste 100 din cele mai performante școli din Marea Britanie, a lansat un concurs pentru obținerea de burse de prestigiu în Marea Britanie. Acesta se adresează elevilor de clasa a X-a, care își doresc să petreacă ultimii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie. 


Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există și burse parțiale, care acoperă între 50 și 70 la sută din costuri. În anii trecuți, peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți eminente, precum Oxford, Cambridge, London School of Economics. 


Se pot înscrie în cursa pentru o bursă elevii care sunt în prezent în clasa a X-a, care nu ocupă deja un loc într-o școală din Marea Britanie și care au între 16 ani și 17 ani și șase luni. De asemenea, venitul brut combinat al părinților pe anul 2017 nu trebuie să depășească echivalentul în lei a 30.000 de lire. 


Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic, la adresa: [email protected], urmând ca, într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele la o adresă indicată ulterior. 


Termenul limită pentru transmiterea aplicațiilor electronice este 1 noiembrie 2017.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2807 secunde