Bustul lui Ovidius, brandul universității ce-i poartă numele

351
Bustul lui Ovidius, brandul universității ce-i poartă numele - 38a8bcb88fa2ebd7dc6eb2527de427f2.jpg
Acest an universitar se constituie într-unul foarte important pentru Universitatea "Ovidius" și ca urmare a sărbătoririi înființării, în urmă cu 50 de ani, a Institutului Pedagogic Constanța. Pe lângă numeroasele manifestări festive sau științifice care vor marca acest eveniment, actuala conducere a instituției a decis ca atât în fața sediului din b-dul Mamaia, cât și la Campus să fie montate două statui reprezentând bustul lui Ovidius.
Realizate din bronz, lucrările poartă semnătura unei prestigioase sculptorițe monumentaliste, Elena Surdu Stănescu, care s-a aflat la Cannes, pentru a-i fi înmânată medalia de aur, o nouă încununare a activității sale prolifice.
Elena Surdu Stănescu s-a născut pe 15 septembrie 1942, la București. A absolvit Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", București, în 1961. Între 1962-1965 a urmat Institutul Pedagogic, Facultatea de Arte Plastice, București, iar din 1978-1982 Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", București, secția sculptură, cu profesorii Eugen Lungu, Constantin Baraschi și George Apostu.
Cu o activitate impresionantă, ce culminează cu înființarea, în anul 2004, a Fundației Culturale "Elena Surdu Stănescu", artista a participat la numeroase expoziții de grup, la care se adaugă cele peste 20 de expoziții personale, foarte multe peste hotare. Are lucrări în colecții particulare și de stat în: România, Canada, Egipt, Elveția, Franța, India, Irlanda, Italia, Malta, Portugalia, Spania, SUA, Ungaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 07 Octombrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Spectacolele zilei de azi
Pagina a fost generata in 2.494 secunde