Prin ACCED, profesorii de la "Călinescu" se opun umilirii

464
Refuzând să-și mai plângă de milă, în numele demnității de dascăl, un grup de profesori din Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța, la începutul acestui an școlar, a luat inițiativa înființării Asociației pentru Calitate și Cooperare în Educație (ACCED).
Asociația își va desfășura activitatea în cadrul Liceului Teoretic "George Călinescu", dar se adresează unui public larg: elevilor și adulților din întregul județ. Aceasta își propune organizarea de cursuri de formare și dezvoltare profesională, desfășurarea de programe și proiecte pentru îmbunătățirea calității și cooperării în educație, promovarea voluntariatului, dobândirea de noi abilități și com-petențe, consolidarea pregătirii socio-civice, educaționale, cultu-rale, științifice și a disponibilității integrative a tinerei generații.
Printre propunerile ofertei inițiale se află deja cursuri de limbi străine - atât pentru începători, cât și în vederea obținerii certificărilor internaționale: spaniolă, engleză, franceză, germană, italiană. Cursurile vor avea loc în timpul săptămânii sau în week-end, pe module de pregătire, fiind susținute de profesorii liceului, cadre didactice cu experiență și înaltă calificare. Cei interesați se pot înscrie la secretariatul liceului, între orele 08,00-16,00 sau la telefon 0241.642.397.
ACCED organizează și cercuri de fotografie și desen, precum și programul after-school, adresat elevilor de gimnaziu. Acest program oferă elevilor posibilitatea să rămână în cadrul școlii până la ora 16,30 pentru masă, lecții și activități recreative și de învățare a limbilor străine (engleză, franceză, italiană) și se adresează grupei de vârstă 11-14 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 07 Octombrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Spectacolele zilei de azi
Pagina a fost generata in 3.2399 secunde