Calendarul Evaluării Naționale 2013: 16 iulie - prima repartizare computerizată

316
Elevii care vor termina clasa a VIII-a în acest an se vor putea înscrie la evaluarea națională între 17 și 19 iunie, potrivit calendarului de desfășurare a acestui examen aprobat prin ordin de ministrul al Educației.

În data de 25 iunie va avea loc evaluarea la Limba și literatura română - probă scrisă, în 26 iunie cea la Limba și literatura maternă - probă scrisă pentru elevii aparținând minorităților naționale, iar în 27 iunie proba scrisă la matematică. 

Afișarea rezultatelor se va face, potrivit ordinului fostului ministru al Educației Ecaterina Andronescu, în 29 iunie, până la ora 16, și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20. Contestațiile vor fi rezolvate între 30 iunie și 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 3 iulie. 

Potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământ special se va face între 11 și 13 iulie, repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi între 8 și 10 iulie. 

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora asistați de diriginți se va face în perioada 5 - 9 iulie. Tot în aceeași perioadă vor fi completate fișele de înscriere și de către absolvenții clasei a VIII-a proveniți din alte județe la centrul special desemnat.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie.

Dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați candidații se vor putea depune între 17 iulie și 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinși în prima etapă va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va face în 5 - 6 septembrie.

Repartizarea candidaților din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului școlar 2013 - 2014 pe locurile de la învățământul seral și cu frecvență redusă se va face între 24 și 26 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5165 secunde