Concurs Calificativele care majorează salariul profesorilor

658

Articole recomandate

Profesorii ar putea primi note de la colegi, directori și chiar să se autoevalueze. Proiectul de verificare a activității profesorilor a fost elaborat de o comisie formată din reprezentanți ai sindicatelor și Institutului de Științe ale Educației. Evaluările se vor realiza anual și vor avea repercusiuni asupra buzunarului în funcție de calificativul primit: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" și "nesatisfăcător".
În cazul calificativului "satisfăcător", salariul va rămâne la nivelul anterior. Dacă profesorul e notat cu "bine" sau "foarte bine", atunci va avea parte de majorarea salariului. Cei care primesc calificativul "nesatisfăcător", vor fi nevoiți să se înscrie într-un program pentru corectarea punctelor slabe și să repete evaluarea după un semestru. Pentru a obține maximul de puncte, profesorul trebuie să fie notat cu "foarte bine" la cel puțin patru domenii.
Evaluarea se va realiza după încheierea anului școlar, în două etape. În prima - profesorul se va autoevalua și va completa o fișă specială. Și directorul școlii își va da cu părerea despre profesor. A doua etapă de evaluare conține un interviu în fața consiliului de administrație al școlii. Atunci se va stabili și calificativul final.
Proiectul de evaluare se află pe masa de lucru a Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6954 secunde