Kaspersky Lab avertizează utilizatorii asupra noilor versiuni ale virusului Kido

338

Articole de la același autor

Experții în securitate ai Kaspersky Lab au identificat două noi versiuni ale periculosului virus Kido, cunoscut și sub numele de Downadup sau Conficker, potrivit agora.ro. Acestea includ modificări funcționale importante, ce îl fac mult mai dificil de blocat. Net-Worm.Win32.Kido.ip și Net-Worm.Win32.Kido.iq sunt noile versiuni reprezentative pentru Kido și sunt capabile să împiedice funcționarea eficientă a programelor antivirus de pe computerele infectate.
Ca și variantele precedente, acestea au capacitatea de a-și descărca, zilnic, actualizări online, pentru a contracara eforturile dezvoltatorilor de antiviruși. Pentru a-și accesa update-urile, noile versiuni contactează un număr de 50.000 de domenii, spre deosebire de doar 250 cât aveau versiunile anterioare.
"Din cauza faptului că numărul de domenii potențiale de la care își poate descărca update-uri este atât de mare, devine mult mai dificilă blocarea actualizărilor viermelui la nivel de rețea", a declarat Costin Raiu, Chief Security Expert, Kaspersky Lab EEMEA. "Din fericire însă, noile versiuni nu sunt încă răspândite, dar există riscul ca infecțiile existente să fie înlocuite cu aceste noi variante", a completat Raiu. Această caracteristică de update a virusului Kido este cunoscută sub numele de "Trojan Downloader", adică poate descărca în computerul infectat alte programe periculoase. Primele infectări au fost detectate în luna noiembrie 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0551 secunde