Concurs Caravana "Tineret în acțiune" a ajuns la Constanța

497

Articole de la același autor

Agenția Națională de Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) desfășoară, în perioada 19-30 mai, proiectul Caravana "Tineret în acțiune". Prin această campanie se urmărește informarea tinerilor în legătură cu programul euro-pean cu același nume, care încurajează tinerii să acceseze fonduri europene prin realizarea de proiecte în cadrul unor organizații.
Proiectul "Tineret în acțiune" a fost inițiat de Comisia Europeană și se desfășoară, la nivel european, în perioada 2007-2013. La nivel național, proiectul este susținut de ANPCDEFP, agenție care urmărește dezvoltarea cooperării în educație și participarea României în programele europene de educație și formare profesională. Caravana a ajuns pe 19 mai la Călărași, pe 20 mai la Târgoviște, pe 21 mai la Alexandria, 22-23 mai la Alba Iulia, 24-25 mai la Piatra Neamț, pe 26 mai la Buzău,iar pe 27-28 mai la Constanța.
Pe plan local, campania a început miercuri, printr-o conferință de informare la sediul Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale (CENTRAS), care sprijină desfășurarea acestui eveniment. Prin această acțiune tinerii sunt stimulați să se implice în acțiuni de voluntariat prin adeziunea la diferite organizații de tineret care să îi propulseze mai departe în carieră: "Se încurajează toleranța, mobilitatea în interiorul și între granițele Uniunii Europene, educația informală și implicarea tinerilor în proiecte, indiferent de mediul cultural", a spus Florina Făgărașanu responsabil proiect "Tineret în acțiune" din cadrul ANPCDEFP. Se aduce în atenție un concept nou, acela de educație informală, element complementar educației clasice, formale, constând în munca în echipă, discuții libere între tineri și ateliere de creație. Punctul de informare s-a mutat, spre prânz, la Liceul "Traian", unde mai multe organizații de tineret, cum ar fi AIESEC, World Vision și CEDER, au asistat la prezentarea campaniei, alături de elevii de la mai multe licee din Constanța.
Nu au lipsit nici momentele artistice, actorul Daniel Făt fiind cel care a asigurat partea de divertisment prin momente de stand-up comedy muzical. Caravana va avea ca destinație finală orașul Tulcea, unde organizatorii vor susține, astăzi, conferințe la Fundația Județeană pentru Tineret.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.3028 secunde