Care sunt cei mai buni manageri constănțeni de școli

2988
13
Care sunt cei mai buni manageri constănțeni de școli - premiere1-1369237722.jpg
Ieri, cu prilejul inaugurării Târgului Ofertelor Educaționale din cadrul Pavilionului Expozițional, au fost programate o serie de manifestări pe lângă vizitarea propriu-zisă a standurilor atât de către elevi, cât și de către părinți.

Una dintre activitățile programate a reunit cei mai buni 30 de directori constănțeni de școli, unități de învățământ care au fost declarate resursă în managementul educațional și care urmează să-și sprijine colegii.

Prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, împreună cu prof. Liliana Timofte, inspector școlar în management educațional, au înmânat managerilor acestor școli diplome împreună cu primul număr al revistei "Dialoguri manageriale".

Au dat mâna, pe rând, cu "generalul" lor directorii următoarelor unități de învățământ: colegiile "Mircea", "Eminescu", Pedagogic, "AL. I. Cuza", Energetic, Economic Mangalia, Agricol Poarta Albă, liceele "Traian", "Ovidius", "Nicolae Rotaru", "Decebal", "George Emil Palade", "I.N. Roman", "Virgil Madgearu", "Nicolae Bălcescu" Medgidia, "Axiopolis" Cernavodă, Cobadin, Tehnologic Independența, școlile "Dimitrie Cantemir", "Dan Barbilian", "Nicolae Tonitza", "Tudor Arghezi", "Viceamiral Ioan Murgescu" Valu lui Traian, Ciocârlia, Galița, precum și grădinițele "Amicii", nr. 45, "Micul Univers" și "Steluțele Mării".

Așa cum a mai făcut-o și cu alte ocazii, prof. Răducu le-a reamintit directorilor că în activitatea lor cuvântul cheie este "ASUMAREA". "Sunt manageri care nu reușesc să-și gestioneze propriile unități de învățământ fie pentru că nu știu, nu vor sau nu au resursele necesare și de aceea vă rog pe dvs. să-i sprijiniți cât mai mult pentru a se ridica la nivelul așteptărilor".

Astăzi, de la ora 10, va fi lansată cartea "Proiecte europene de succes. Ghid de bune practici 2007-2013", după care elevii de la Cole-giul Agricol Poarta Albă vor împărtăși experiența deplasării lor în Franța în cadrul proiectului Leonardo da Vinci. De asemenea, Școala Gimnazială Nr. 1 Valu lui Traian împreună cu Liceul Teoretic "Lucian Blaga" și Liceul Teoretic Murfatlar vor organiza o "Școală a Părinților".

Mâine, 24 mai, de la ora 11, va avea loc o masă rotundă cu tema "Integrarea copiilor cu dizabilități în învățământul de masă", urmată de un program artistic.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
parinte
23 mai 2013
halal manageri

Domnule IG daca cuvantul cheie este "asumarea" cred ca si in activitatea dumneavoastra cuvantul cheie este acelasi cu toate problemele pe care leau semnalat o mare parte de parinti prin multele comentari prin presa si nu numai despre conducerea liceului din Baneasa dumneavoastra vad ca vo asumati incontinuare si ne mai rugati pe noi sa-i sprijinim.Cred ca iati inmanat si doamnei noastre director al 6 sau 7 numar al revistei "furtisaguri menegeriale" de exemplu avem o baba care preda franceza pe la SAM la liceu si nu a venit deloc asta inseamna ca aceasta revista a fost foarte bine aprofundata de dansa.Am auzit ca in vacanta ati fost si pe la noi in control si ca va placut foarte mult noroc ca nu a fost foarte cald ca se inputea controlul pe drum .Nu sunt suficienti bani scolii acum ne cere cate 3 lei ptr infiintarea unei asociatii de parinti deci e vizionara domnilor inspectori va rog sa nu omiteti sa dati mana si cu ea .

profesor
23 mai 2013
directori competenti

Dnul general a premiat directorii mai sus mentionati, dar din pacate, dumnealui nu stie ca unii sunt spagarii sefi ai Constantei, sau ca umilesc angajatii in fiecare Consiliu Profesoral, au clici si bisericute in scolile lor, oameni care profita de pozitia din cancelarie si umilesc la randul lor colegi. Pacat ca ISG n-are informatii veridice de la profesori, parinti si elevi din scolile acestor manageri de succes!

Ha , ha , ha ...
23 mai 2013
De râsul curcilor !

Bătrânica aceea rătăcită prin ISJ , Lili Timofte l-a făcut inca o data de râs pe cel căruia vrea cu disperare să-i intre în grații ! Răducu Popescu .Tanti Lili , știe ce procente de promovare la bacalaureat au liceele premiate Colegiul A. Cuza ,Poarta-Alba Cobadin , ?Proasta aia de la Poarta Alba ia spagi cu ambele mâini, de la elevii de la frecventa redusă, pe directorul de la Mircea nu-l găsești niciodata pentru că-i plecat peste hotare, blonda aia de la Tonitza este blonda , Nițu Claudia are si ea vreo 2 luni de cand este directoare , blonda de la Pedagogic este o demnă urmașa a lui Vitanos doar ca nu are semafor . Bomboana de pe coliva este doamna vice Stan Mihaela devenita peste noapte cea mai bună manageră.ha , ha , ha Nu vă este rușine ?

Din teritoriu
23 mai 2013
Vai de steaua noastra!

Cei doi inspectori de management din ISJ sunt un monument de competenta! cum poti sa premiezi 30 de directori inainte de a le evalua activitatea in ultimul an? Evaluarea directorilor se realizeaza prin luna iulie...Iar cireasa de pe tort a aparut ulterior: parintii elevilor sunt solicitati sa completeze un chestionar despre calitatea activitatilor din scoala (deci si despre calitatea managementului). De prelucrarea datelor sunt responsabili tot directorii. Oare care director premiat isi va da cu ''stangu-n dreptu''' si va trimite mai departe rezultatele ''pe bune''? Profii se fac ca au treaba, ISJ-ul ii incurajeaza, directorii strang pile pentru zile negre, treaba merge unsa. Vai de copiii nostri!

pentru profesor
23 mai 2013
demascarea

demasca-i pe cei care sunt spagari si cei care isi umilesc colegii!

Cecilia
23 mai 2013
Drepturi de autor

Ideea cu scolile resursa este a doamnei Sirinianu . Prin anul 2000 ,s-a pilotat in judet eficienta acestei idei . Acum dupa 13 ani este doar o gaselnita a Lilianei Timofte. Conceptul este perimat cum este si doamna Timofte ,care a facut o fixatie cu scolile-resursa.Inovatia in educatie nu se produce copiindu-i cand pe unii ,cand pe altii.

Director
25 mai 2013
Incompententa

Macar Timofte si Miu fac ceva dar oprea si vrana nu fac nimic . Oprea toata ziua organizeaza sistemul de primire a spagilor si cadourilor . nu e in stare sa zica nici doua vorbe , o incoerenta , o ofticata pe ce fac altii . oprea apare numai in poze si atat . Cred ca nici nu stia unde se afla.

PARINTE
28 mai 2013
Competenta

Domnule Inspector General va rugam insistent noi parintii,mai ales ai celor din gradinite sa va convingeti de calitatea managementului,iar acea evaluare a directorilor sa se faca in prezenta tuturor parintilor ,deoarece acele formulare vor fi triate in favoarea directorilor si in defavoarea parintilor.

parinte
30 mai 2013
vai de scoala noastra

vai de scoala noastra copilasul meu pleaca la scoala pe jos pentru ca directorul de la aliman pleaca cu masina scolii sa-si cumpere gresie de la depozit si asta nu o data acum este bine ca este vara dar iarna prin zapada nu vreti sa stiti........asa director sa aveti si la copii vostri domnilor inspectorii

prof
9 iunie 2013
spagi

Intradevar batranica de Timofte e perimata si depasita.Ce-i veni cu scoala resursa?E o idee dusa si trecuta de mult.E buna prietena cu Neagu si vai de ccea ce inspecteaza amandoua..Ipocrizie si incompetenta Cine naiba a mai vazut sa premiezi directori inainte de evaluare.?! o mare dovada de incompetenta si prostie.Oprea nu stie de ea alearga doar dupa spagi ,spagi,spagi.Generalul stie oare?

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0802 secunde