Cărți în format electronic pentru biblioteci informatizate

410
2

Articole recomandate

Peste 800 de biblioteci publice din România au fost dotate cu echipamente IT care au acces la internet, iar alte 120 vor beneficia de aceleași servicii de modernizare până la sfârșitul lunii mai, în cadrul Programului Biblionet, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.
"Echiparea bibliotecilor cu tehnică performantă și instruirea bibliotecarilor pentru a ține pasul cu tehnologia și pentru a oferi noi servicii de bibliotecă sunt pași obligatorii pentru repoziționarea acestor institu-ții nu doar ca centru de servicii IT pentru comunitate, ci și ca pol de dezvoltare comunitară prin cultură", a precizat Kelemen Hunor.
Ministrul a mai spus că, pe viitor, are în vedere și un program de digitizare a culturii scrise, program care, în opinia sa, nu a putut fi lansat până acum din cauza resurselor financiare reduse. Digitizarea presupune transpunerea cărților în format electronic.
Programul Biblionet are o valoare de aproape 27 milioane de dolari și contribuie la crearea unui sistem modern de biblioteci publice la nivel național.

Comentează știrea

negrusa
4 septembrie 2011
biblioteci scolare

Ce ne facem insa cu bibliotecile scolare care au dotare de mizerie si ne miram ca nu citesc elevii. Ce sa citeasca, ca avem carti vechi, depasite moral si insuficiente in raport cu programele scolare?

emilia
4 septembrie 2011
biblioteci scolare

Este foarte bine că s-a gândit cineva și la biblioteci publice dar trebuie să ne gândim și la bibliotecile școlare dacă vrem să educăm elevii spre lectură și biblioteca să vină în sprijinul procesului instructiv-educativ din școli.Avem elevi care nu au acces la informație și bibliotecile ar trebuie să-i sprijine, dar cine se ocupă de finanțare, primăriile? Nu, după ei bibliotecile scolare trebuie desfințate, nu finanțate. Cu stimă, Emilia -bibliotecar școlar

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9151 secunde