Căsătoria în detaliu artistic, în expoziția de fotografie semnată Liviu Penaru (galerie foto)

958
Căsătoria în detaliu artistic, în expoziția de fotografie semnată Liviu Penaru (galerie foto) - f939c3514cc8242e020c30d5cdcd71e2.jpg
La Galeriile "Amfora" din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Constanța se deschide, astăzi, expoziția de fotografie "Wedding", semnată de Liviu Penaru, în colaborare cu soția sa, Virginia Penaru, la rândul său artist fotograf.
Liviu Penaru a pășit în lumea fotografiei de 20 de ani, imortalizând peisaje. A continuat, apoi, cu nuduri, pe care le realizează cu bun simț artistic, fapt apreciat și de revista "Playboy", care l-a distins cu premii pentru creațiile sale.
Important e ca poza să iasă bine - este principiul de la care pornește artistul în demersul fotografic. Folosește programul Photoshop, de editare și îmbunătățire a imaginilor, dar la cererea celui "prins în imagine" poate lăsa imaginea autentică, fără a interveni pe ea. În acest sens, ne povestește că una dintre miresele pe care le-a fotografiat cu ceva timp în urmă i-a solicitat în mod special să nu-i editeze portretul, dorind să fie cât mai naturală. "Folosim, de regulă, Photoshop, pentru că, de multe ori, natura joacă feste. Și, de exemplu, o fotografie poate căpăta altă dimensiune atunci când e transformată în alb-negru", ne-a spus Liviu Penaru. Marinar - navigator, așa cum îi place să-și intituleze profesia, Liviu Penaru reușește să iasă din clișeul zâmbetelor regizate ale mireselor, descoperind noi ipostaze în care le putem regăsi pe femei în cea mai importantă zi a vieții lor. Locul în care este făcută fotografia este foarte important: imaginile expuse la "Amfora" sunt realizate, în majoritatea lor, în Dobrogea, dar și la Paris, în Montmartre.
Alături de soția sa a urmat și cursuri de fotografie, pentru a deveni un adevărat fotograf profesionist, studiind la Școala Populară de Artă Constanța cu profesorii Florin Matei și Bebe Pitei. Profesorul de suflet rămâne, însă, Dorian, prietenul de familie care i-a învățat foarte multe despre arta fotografiei.
Pentru Virginia Penaru, orizonturile fotografiei s-au deschis datorită soțului său, care i-a dăruit un aparat foto, cu care a început să "captureze" realitatea. Prin intermediul aparatului foto, a făcut cunoștință cu lumea competițiilor, convingându-l și pe soțul său să participe la diferite concursuri din țară.
Un nou concept pe care l-au introdus și aplicat în Constanța este "after wedding photography" - realizarea de fotografii cu mirii, dar nu în timpul nunții, ci după, chiar și la câteva luni după consumarea evenimentului. Argumentul? În timpul căsătoriei, emoțiile o pot lua razna, iar oboseala poate influența în mod negativ atitudinea în fața obiectivului. Astfel că cei doi fotografi le dau timp tinerilor căsătoriți, pe care îi aduc la ședința foto chiar și după luna de miere, atunci când sunt mai relaxați. Cei doi se pot îmbrăca în hainele de nuntă, pentru a reconstitui, cu o altă atitudine, căsătoria. "Mulți vor să facă chestii nebunești la nuntă, dar se opresc, de frică să nu își murdărească hainele, așa că pot face acest lucru după nuntă, poate după două-trei zile", ne-a spus Liviu Penaru. În acest sens, regăsim în expoziție câteva exemple de momente Kodak (sau Nikon, în cazul autorului): un sărut pasional între cei doi miri pe o căpiță de fân, tineri căsătoriți într-o barcă, pe lac sau la un pahar de șampanie într-un lan de grâu. Foarte expresive sunt și fotografiile de dinaintea nunții, una dintre cele mai interesante imagini fiind cea care înfățișează mireasa semi-nud, acoperindu-și emoțiile cu voalul transparent.
Vernisajul expoziției va avea loc astăzi, ora 17, iar publicul va putea admira fotografiile timp de o săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7071 secunde