Cât de bine au fost pregătiți candidații din sesiunea de toamnă la "Ovidius"

485
Cât de bine au fost pregătiți candidații din sesiunea de toamnă la
Pentru a doua sesiune de admitere, Universitatea "Ovidius" din Constanța a pus la dispoziția candidaților 1.592 de locuri, dintre care 38 la fără taxă. La fel ca în sesiunile precedente, pretendenții la titlul de student au avut la dispoziție două perioade de depunere a dosarelor. Înscrierile la facultățile unde admiterea se face în urma susținerii unei probe s-au făcut în perioada 10-16 septembrie, iar la facultățile care au concurs pe bază de dosare, înscrierile au avut loc în perioada 10-18 septembrie. În zilele de 17 și 18 septembrie s-au desfășurat probele de concurs.


La facultățile unde s-a susținut probă de concurs au fost depuse, până la data limită de 16 septembrie, 132 de dosare, după cum urmează: 63 de dosare la Facultatea de Litere, 14 dosare la Facultatea de Drept și Științe administrative, 11 dosare la Facultatea de Arte și 44 de dosare la Facultatea de Educație fizică și Sport.
În urma afișării rezultatelor pe site-ul oficial al Universității "Ovidius", iată care sunt mediile cu care s-a intrat pe locuri fără taxă. La Facultatea de istorie, la specializarea cu același nume cele trei locuri fără taxă au fost ocupate de candidații cu mediile 8,51, 6,85, 6,18. La Facultatea de litere, specializarea studii culturale cei doi admiși fără taxă au medii de 9,35 și 9,25. La specializarea jurnalism, unde nu au existat locuri fără taxă, al nouălea admis a avut ultima medie 6,65.
Toți cei admiși sunt așteptați inclusiv sâmbătă, 22 septembrie, între orele 9-16, și duminică, 23 septembrie, între orele 9-13, pentru a finaliza înmatricularea. Luni, 24 septembrie, este ultima zi de înmatriculări, între orele 9-16.
"Cea de-a doua sesiune de admitere a fost o reușită și sperăm să depășim numărul de înmatriculări din anul 2011. Ar fi un real succes în condițiile în care procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, precum și natalitatea sunt în scădere, iar criza economică se simte în toate domeniile", a declarat rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure. 
Zilele acestea, s-a încheiat etapa de înscrieri pentru cea de-a doua sesiune de admitere la studii universitare de licență. S-au depus 976 înscrieri la forma de învățământ zi și 247 la forma de învățământ la distanță. Totodată, s-a finalizat și etapa de înscriere pentru studiile de master, fiind depuse 2.229 de înscrieri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Se apropie a doua admitere la facultate
Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Locuință romană, reclădită
Pagina a fost generata in 0.2373 secunde