Cât de bine o duc actorii constănțeni

530
Cât de bine o duc actorii constănțeni - a0443d147a4f4435888a77e9d62313d6.jpg
În preajma zilei de 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului, aproape toate instituțiile teatrale din România participă la Campania Națională "Artiștii pentru artiști", inițiată în urmă cu nouă ani, prin programarea unui spectacol din repertoriul propriu.
Teatrul de Stat din Constanța se alătură acestei inițiative cu cea mai nouă premieră "Gâlcevile din Chioggia", programată pe 27 martie, de la ora 19, la sediul său. Înaintea spectacolului, de pe scenă se va da citire mesajului primit din partea Institutului Internațional de Teatru.
În aceeași zi, teatrul de la malul mării va sărbători două actrițe consacrate pe scena constănțeană: Nina Udrescu și Clara Ghiuvelechian.
Beneficiari ai Campaniei Naționale "Artiștii pentru artiști" sunt artiștii români pensionari, cu vârste cuprinse între 60 și 90 de ani, care au venituri mici și o sănătate precară, mulți dintre ei neavând familie sau alt sprijin. Anual, prin intermediul Campaniei, sunt ajutați financiar un număr de aproxima-tiv de 100 de artiști din toată țara, care primesc un ajutor financiar cuprins între 500 – 2.000 de lei.
La ora actuală, în Constanța, s-ar părea că nu a fost nevoie ca actorii retrași din activitate să beneficieze de acest gen de sprijin. Cel mai recent beneficiar ar fi actorul Alexandru Mereuță, care a fost sprijinit financiar în momentul în care a suferit o intervenție chirurgicală oftalmologică.
Campania Națională "Artiștii pentru artiști" se alătură celuilalt program al UNITER - Casa Artis-tului, prin care se asigură și asistență socială, diverse servicii, dar și suport moral artiștilor vârstnici.
Artiștii care au făcut donații financiare în contul Campaniei sunt: Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Irina Petrescu, Dragoș Buhagiar, Margareta Pâslaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3111 secunde