Cityplex recomandă:

"Caut prieten pentru sfârșitul lumii"

957
1
Începând de vineri, 13 iulie, pe ecranele Cityplex Tomis Mall rulează premiera "Caut prieten pentru sfârșitul lumii", cu Steve Carell și Keira Knightley.

Filmul constituie o idee bună pentru a petrece 100 de minute în răcoarea sălii de cinema, mai ales când se anunță temperaturi de 38 de grade. Dar în același timp, conform site-ului oficial cityplex-tomis.ro, premiera su-feră de schimbări de ton ciudate și ți-ar putea pune răbdarea la încercare, în ciuda unor momen-te cu totul și cu totul adorabile.

"Caut prieten" este clar un film de văzut între... prietene, căci spectatorii de sex masculin nu prea se vor lăsa antrenați de sentimentalismul aventurilor celor două personaje, care încearcă să-și dea seama ce-i de făcut atunci când știi că viața ta și a tuturor celorlalți se va sfârși în exact trei săptămâni. Steve Carell este Dodge, an-gajatul unei companii de asi-gurări care, deși vine sfârșitul lumii, iar toți cei din jurul său se lasă cuprinși de haos și dis-perare, ajunge în fiecare zi, conștiincios, la birou. Keira Knightley este Penny, vecina lui Dodge și cea care decide să-l însoțească pe acesta când o reîntâlnire cu iubita lui din liceu, Olivia, devine obligatorie...

Melanj de road movie și comedie romantică, "Caut prieten pentru sfârșitul lumii" nu prea își dă seama ce ton să păstreze și ce să spună, până la urmă, spectatorilor săi. Are momente foarte bune, iar Steve Carell este excelent în rolul timidului Dodge, dar per total producția te lasă să-ți dorești mai mult. În primul rând să nu folosească sfârșitul lumii doar ca pe un pretext pentru a arăta cum reacționează/se îndrăgostesc oamenii atunci când destinul îi scoate brusc din zona lor de confort.

Din punct de vedere științifico-fantastic, filmul este absolut rizibil, cea mai "tare" fază venind când asteroidul Matilda, care amenință să nimicească viața inteligentă pe Terra, "decide" să ajungă cu o zi mai devreme, lăsându-te să te întrebi dacă nu cumva producătorii i-au sugerat regizoarei să scurteze povestea. Faptul că totul funcționează până în ultima clipă te face să crezi că da, poate că pe străzi sunt răzmerițe, iar petrecerile se transformă în orgii, dar angajații companiilor de electricitate și cei responsabili de toate serviciile transformă continuarea muncii într-o adevărată onoare. 

Comentează știrea

alexuta
21 iulie 2012
misto

e un film de fete, dar pe care barbatii romantici sigur l-ar aprecia

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Capul de bour" tipărit pe 15 iulie
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Anonimul din nou pe nisip
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : 194 de elevi au mai luat Bacalaureatul
Pagina a fost generata in 1.5829 secunde