Cazare de 3 stele pentru studenți

664
Pe masa Camerei Deputaților există un act normativ prin care Guvernul și autoritățile locale ar putea fi obligate să construiască, în perioada 2008-2010, cămine studențești. În acest scop, consiliile locale vor fi obligate să concesioneze terenuri pe o durată de 49 de ani.
Scopul proiectului de lege este de a scoate studenții de sub asediul gândacilor sau al șobolanilor, fapt care s-a putut observa lunile trecute într-unul din căminele din București. Actul normativ prevede ca noile cămine să aibă aceleași standarde ca cele ale unui hotel de trei stele. În ceea ce privește partea financiară a proiectului, prețul de concesionare a terenului va fi între 2 și 10 euro pe metru pătrat, urmând ca valoarea terenului să fie stabilită de Consiliul local. Banii pentru lucrările de construcție vor veni de la Ministerul Educației și vor fi administrați de către universități, în cazul instituțiilor de stat. Universitățile private se vor autofinanța sau vor putea folosi credite sau donații pentru a putea accesa acest proiect, în timp ce utilitățile necesare terenurilor pentru căminele studențești vor fi asigurate din bugetul local.
Pe plan local, studenților veniți din alte localități pentru a studia pe plaiuri dobrogene li se asigură cazarea în căminele Pescărie I și II, căminul Energetic și căminul II. De asemenea, căminul I este în renovare, astfel că, începând cu anul viitor, vor funcționa cinci cămine pentru studenții din afara localității. Cazările se fac pe diferite criterii, cum ar fi media școlară și situația socială. "Am rezolvat toate cererile de cazare pe care le-au depus studenții din afara Constanței", a spus prof.univ.dr. Victor Ciupină, rectorul Universității "Ovidius".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7393 secunde