Școlile de țară, sub amenințarea naturii și a lipsei dotărilor

404
Vijelia de acum două săptămâni care a afectat comunele din județul Constanța, în special satul Coslugea, comuna Lipnița, și-a lăsat amprenta pe școala din localitate.
Astfel, plăcile de pe acoperiș au fost luate de vânt și marginile acoperișurilor au fost rupte. Muncitorii au demarat imediat reparațiile, pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare normal. Furtuna de miercuri a început în jurul orei 19, dar, din fericire, elevii nu erau la ore.
Natura nu este, însă, singurul pericol care amenință școala din Coslugea. Lipsa calculatoarelor este, de asemenea, un dezavantaj pentru elevii care ar trebui, măcar la școală, să asimileze tehnicile informaticii.
În școala de la Coslugea învață 45 de elevi la clasele I-IV și 33 la clasele V-VIII. Clasele V și VI își desfășoară orele în aceeași sală, la fel ca și în cazul elevilor din VII și VIII. Speranțe se întrevăd, totuși, în ceea ce privește încălzirea; conform învățătoarei Monica Ilie, primăria va instala încălzire centrală în cadrul instituției.
La Lipnița, Școala de Arte și meserii "Ioan Atanasiu" nu a fost afectată de vijelie, dar problemele de construcție nu pot fi ignorate. "Nu s-a renovat de patru ani, ne-au dat câte o cutie de vopsea și am cârpit pe unde s-a putut", a spus Maria Sulea, învățătoare.
Proiectul de renovare, inițiat în 2004 de Inspectoratul Școlar Județean, s-a amânat pentru anul 2009. Între timp, elevii învață în săli a căror imagine lasă de dorit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.586 secunde