Ce acuzații aduc liderii elevilor constănțeni

315
Ce acuzații aduc  liderii elevilor constănțeni - ceacuzatiiaducliderii-1389111399.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța și Consiliul Județean al Elevilor Constanța au trimis o scrisoare deschisă adresată inspectorului școlar general cu privire la problema neacordării subvenției pentru transportul local în comun pentru elevii din municipiul Constanța.

Liderii elevilor solicită rezolvarea problemei ce datează din anul 2004, prin aprobarea Hotărârii Consiliului Local nr. 17 din 2004 ce discriminează beneficiarii subvenției la transportul local în comun.

Mai mult, ei reamintesc faptul că RATC Constanța a anunțat public că nu vinde abonamente cu preț redus, deoarece unitățile de învățământ trebuie să deconteze 50% din tarif așa cum prevede legea.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe această temă. Răspunsul autorității centrale a fost că primarul municipiului stabilește cu directorii unităților de învățământ modul de acordare a reducerii pentru elevi.

"Din punctul nostru de vedere, există o fugă de responsabilitate. Tarifele practicate de RATC sunt destul de ridicate față de regiile din alte municipii. Noi ne-am întrebat colegii din alte municipii și aceștia beneficiază de reducere fără nici cea mai mică problemă. De exemplu, un elev în București plătește 25 de lei pentru toate liniile, în timp ce un elev din Constanța plătește 55 lei pentru o linie, 80 de lei pentru două linii sau 110 lei pentru toate liniile. În Timișoara, elevii au gratuitate la transportul local în comun. De ce trebuie să fie dezavantajați elevii din Constanța?", a declarat Andrei Gîlcă, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

De asemenea, Alexandru Bajdechi, președintele Asociației Elevilor din Con-stanța, se alătură cu o altă afirmație: "Con-siderăm că Inspectoratul Școlar Județean împreună cu Primăria Municipiului Constanța au datoria să rezolve această problemă în sensul respectării legii. Acest ping-pong între autorități nu este benefic nimănui. Problema există deja de 10 ani. Până când trebuie să mai continue?".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 05 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Gata cu vacanța de iarnă
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Carrefour premiază elevii talentați
Pagina a fost generata in 0.4638 secunde