"Jandarmeria pe înțelesul tuturor"

Peste 70 de elevi din Constanța au aflat cum pot preveni actele de violență

80
1
Peste 70 de elevi din Constanța au aflat cum pot preveni actele de violență - actiunescoliijj1-1386072822.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța derulează, alături de toate structurile similare din țară, campania națională de informare, prevenire și dialog social "Jandarmeria pe înțelesul tuturor". Această campanie, care se desfășoară pe parcursul unui an, se adresează tuturor cetățenilor, ONG-urilor și instituțiilor publice și are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituție se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor, precum și tipul de misiuni pe care le execută jandarmii.


Prima etapă, care se desfășoară sub titlul "Stop violenței și discriminării în școli", cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii și profesorii. În acest sens, cadre ale IJJ Constanța au participat vineri, 29 noiembrie, la o întâlnire cu peste 70 de elevi ai Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța. Elevilor din clasele a VI-a și a XI-a le-au fost prezentate pe scurt și pe înțelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanța și locul acestei arme în cadrul forțelor de ordine publică.


De asemenea, elevii au fost informați cu privire la pericolele la care se pot expune și le-au fost prezentate cauzele care pot genera astfel de situații, fiind aduse în discuție totodată și faptele de natură penală  și contravențională cel mai frecvent întâlnite în mediul școlar.


La rândul lor, elevii au exemplificat formele de violență întâlnite în mediul familial, în cercurile de prieteni, pe drumul de/la școală, în incinta școlii, pe net sau la televizor.
Jandarmii i-au învățat pe elevi despre modul de acțiune în diverse situații conflictuale, i-au sfătuit pe aceștia să evite situațiile de acest fel și să manifeste un comportament mai tolerant față de colegii lor aflați în dificultate. 


Jandarmeria constănțeană a organizat deja acțiuni de acest gen în școlile din localitățile Cernavoda, Medgidia și Mangalia.




Comentează știrea

c-ta
3 decembrie 2013
respectul

cred ca 90% dintre elevi,nu au respectnu au cei 7 ani de acasa.e o gneratie pierduta,daca stam sa ne uitam l ei cum vorbesc,cum se poarta in societate s ce nivel de cultura au.in primul rand parintii sunt vinovati.cand se pierde cate unul in accident de masina,vinovat e parintele care i-a dt voie sa conduca desi il stia dement.restul... bautura,droguri,

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții  și elevii  ies în stradă
Pagina a fost generata in 1.1793 secunde