Peste 150 de liceeni, față în față cu antreprenori de succes - Galerie FOTO

503
2

Articole de la același autor

Peste 150 de liceeni din Constanța, elevi din clasele a X-a și a XI-a, au avut, ieri, posibilitatea să "fure" din secretele a patru antreprenori de succes. Cătălin Anghel - director vânzări Crucial Systems, Ruxandra Ogrendil - fondator Pathfinder Management & Consulting, Andi Lupea - partener audit EY Ro-mânia și Adrian Mina - fondator DaVinci Dental Clinic au discutat cu liceenii despre cum este să fii antreprenor. 


"Să fii antreprenor înseamnă să pleci pe drumul care îți realizează visul. Dacă visul tău este să-ți deschizi o fabrică de confecții, te duci și înveți management, înveți totul despre industria bumbacului și așa mai departe. Elevii trebuie să învețe încă de pe acum că problemele sunt niște ferestre, uși către oportunitate. În primul rând, trebuie să faci, să acționezi. Evident, la început șansele ca să eșuezi sunt foarte mari, mai ales pentru generația foarte tânără, dar nimeni nu spune că trebuie să te oprești după prima încercare. Și în general exemplele din istorie ne arată că antreprenorii de succes sunt mai ales cei care au eșuat o dată, de două ori. Este și o problemă a școlii. Ea ne învață și apoi ne dă test, iar mediul de business este invers. Tu înveți din greșeli și mergi mai departe", a precizat Cătălin Anghel. 


Conferința "Vreau să fiu antreprenor", care a avut loc la Hotel Ibis, a fost organizată de Fundația Romanian Business Leaders și sprijinită de JCI Constanța, asta pentru că antreprenoriatul este una dintre cele  patru direcții de acțiune ale JCI la nivel internațional. 


"Acest eveniment este important pentru tineri pentru că, de multe ori, ajung în situația în care termină liceul, termină facultatea, termină banii  și nu știu ce vor. Și atunci noi încercăm să tăiem acest lanț al neștiinței și să le oferim o perspectivă, o perspectivă a oa-menilor care au reu-șit în afaceri, oameni care au dezvoltat com-panii, care au o gândire antreprenorială. Este foarte bine să știm ce vrem cât mai devreme. Desigur, este bine să avem experiențe multiple, în diverse domenii, însă trebuie să ne găsim făgașul cât mai repede posibil și să maximizăm potențialul pe acel făgaș", a precizat Iulian Rizea, managerul de proiect. 


La conferința de ieri, au participat liceeni de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Colegiul Național "Mihai Eminescu" ș.a.


Comentează știrea

Mihai
22 noiembrie 2013
Din pacate

La noi in Romania, majoritatea situatiilor de succes in afaceri sunt realizate cu sprijin poliitic, dar si cu comisioane secrete pentru eventualele blocaje birocratice sau inspectii fiscale. Putem afla fel si fel de povesti de afaceri, ceea ce au reusit unii oameni de afaceri e una, realitatea din Romania e alta :(

christian louboutin outlet
28 februarie 2014
christian louboutin outlet

replica christian louboutin daffodile pumps Stiri Cultură-Educație : Peste 150 de liceeni, față în față cu antreprenori de succes - Galerie FOTO | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin outlet http://test.thenewstjohns.com/images/christian-louboutin-for-sale.asp

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții  și elevii  ies în stradă
Pagina a fost generata in 0.5307 secunde