Sancționarea elevilor prin scoaterea de la oră și trimiterea la colț, INTERZISE prin lege

432
5
Sancționarea elevilor prin scoaterea de la oră și trimiterea la colț, INTERZISE prin lege - elevi136973876613772543241-1384872540.jpg

Articole recomandate

Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colț, insultele și jignirile sunt interzie prin lege în mediul școlar, profesorii, dar și personalul administrativ și auxiliar putând fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei pentru tratament degradant în școală.


Direcția pentru Protecția Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a prezentat, marți, modificările aduse legii, marcând astfel Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie.


Una dintre modificări vizează interzicerea tratamentului degradant în școală și introducerea de sancțiuni pentru personalul didactic, dar și pentru cel administrativ în cazul în care insultă, discriminează sau umilește copilul.




George Roman, director de programe la Organizația "Salvați Copiii", a spus că acest lucru înseamnă de fapt că profesorii nu mai au voie să țină copiii la ușă, la colț sau să îi dea afară din clasă.


"De asemenea, sunt interzise orice tip de insultă, discriminare, obligarea copilului să stea în picioare, precum și orice acțiune care umilește copilul", a precizat Roman, scrie realitatea.net,


Directorul Direcției pentru Protecția Copilului a mai spus că modificarea și completarea Legii 272/2004 a fost necesară pentru a acoperi anumite lacune identificate de-a lungul timpului.


Comentează știrea

doru
19 noiembrie 2013
bravo voua, numai amenzi nu ne-ati dat, ca in rest ne-ati umilit destul...

sa si-i tina acasa, cine dracu poate sa-i tina in frau, fara pedeapsa, daca ai incer cat de ,,n" ori cu vorba buna? nu ai voie sa le faci nimic, nu ai voie sa le zici nimic, atunci sa-i lasam sa ne ,,topaie" in cap, ca stresam copilul. Dar stresul meu, ca profesor, cine mi-l scade din factura medicala? primesc vreun spor in plus pentru stresul pe care unele loaze ti-l aduc, doar ca mama-sa n-a fost in stare sa-l invete ca trebuie sa-ti ceri macar scuze, cand te porti ca un magar, ca ea avea de fumat si de barfit...ai unul, doi, trei copii acasa si te enerveaza la un moment dat, ca zici vrute si nevrute, ba ii mai dai si una dupa ceafa, d-apoi o clasa de 25-30, fiecare cu diferite probleme? si daca ii zici unei casnice ce face fie-sa, sau unei femei de serviciu ca odrasla dumneaei face pe smecherasul la ore, incepe sa tipe ca nu stii sa tii clasa in frau...pai cum s-o tii in frau domnule, daca copilul tau nu are sapte ANI DE ACASA,si se trage de sireturi cu tine, daca se stramba la tine si iti raspunde, daca tu ii zici ceva si el se face ca ploua, daca tu ii explicit lectia si el e cu ochii pe geam, cu gandul la facebook?

doru
19 noiembrie 2013
acelasi

incercat..

Elena
19 noiembrie 2013
rusine Doru

Doru, esti IDIOT !!!! Daca ai probleme cu nervii, stai acasa, ia calmante, dar nu stresa copiii altora cu prostia si frustrarile tale. Esti un CRETIN !!!!

replica hermes dogon wallet uk
21 noiembrie 2013
replica hermes dogon wallet uk

replica hermes ipad case Stiri Cultură-Educație : Sancționarea elevilor prin scoaterea de la oră și trimiterea la colț, INTERZISE prin lege | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online replica hermes dogon wallet uk http://www.hanmac.com/images/hm_image/replica-hermes-birkin-philippines.html

nastratin
27 decembrie 2013
bre, da' bine mai ziceti!

asa le trebuie neispravitilor de profi, daca nu au facut si ei, alta facultate; le era greu sa dea spaga sa iasa medici, avocati sau ingineri? Dar, cu tot respectul si toata supusenie, cum sa fie penalizat un elev care e agresiv cu colegii sau profii (nu mai vorbim de faptul ca e obraznic, face galagie, nu-si face temele, nu invata etc.)? Cei care au dat aceasta stralucita lege, trebuiau sa vina si cu solutii pentru cazul in care Maria Sa elevul nesimtit, huligan, mafiot, destrabalat perturba orele celorlati colegi si profului... Sau in tara asta, se tine cont doar de o parte? Asa e cand vin feminizdele la putere... asculta doar o parte si iau decizii doar pentru o parte.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte la "Cărturești"
Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții  și elevii  ies în stradă
Pagina a fost generata in 0.8714 secunde