Ce catedre au rămas libere în învățământul constănțean

1323
Ce catedre au rămas libere în învățământul constănțean - cecatdre-1407952061.jpg

Articole de la același autor

În timp ce elevii lor se bronzează pe plajă, sute de profesori constănțeni sunt încă preocupați să-și găsească o catedră mai aproape de casă, după repetate încercări din anii anteriori. 


Începând de săptămâna viitoare, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța se primesc dosare în dorința de a acoperi cele 1.134 de posturi vacante și rezervate existente în unități din învățământul con-stănțean, și care au rămas neocupate în urma ședințelor publice ce au avut loc deja. Dintre acestea, 516 sunt în mediul urban, 270 fiind chiar în municipiul Constanța. Dacă cele 220 de posturi rezervate au statut care nu prea tentează candidații, în schimb, între cele 914 posturi vacante se regăsesc și 385 de norme complete, ceea ce ar însemna că respectivul profesor nu trebuie să alerge de la Ana la Caiafa ca să reușească să-și ia un salariu. Mai greu este cu naveta și aici intervine marea problemă. Din cele 270 de posturi existente în municipiu, 168 sunt vacante, dar foarte multe se referă la discipline vocaționale. "Sunt catedrele pe care reușim să le completăm cel mai greu", declara prof. Alina Codreanu, inspector resurse umane. Sunt, totuși, și câteva pe alte discipline, cum ar fi la matematică la Liceul Tehnologic "Gh. Duca" (doar opt ore) sau la Școala Gimnazială "Dan Barbilian" (alte cinci ore). 


La limba română, există patru posturi rezervate în municipiu, dar cei care le ocupă riscă să rămână fără catedra respectivă dacă spre exemplu prof. Ana Gheorghe, care acum este inspector școlar, va dori să se întoarcă cu normă întreagă la Școala Gimnazială "Ion Jalea". În rest, pentru această disciplină sunt posturi vacante doar în mediul rural, în localități precum Adamclisi, Mihai Viteazu, Ciobanu, Deleni, Lipnița ori Dumbrăveni. 


Tot în municipiul Constanța mai sunt vacante două posturi de profesor de limba engleză, la Colegiul Pedagogic și la Școala "Dan Barbilian", patru posturi la catedra de fizică a Liceului "C.A. Rosetti", școlilor "C-tin Anghelescu", "Jean Bart" și "Anghel Saligny", un post de geografie la Școala "Remus Opreanu", dar și vreo 12 posturi de învățători, din care trei doar la Școala "Remus Opreanu", unul la Școala "Ferdinand" sau trei la Școala "I.C. Brătianu". 


Foarte multe posturi vacante în municipiu se găsesc și la Seminarul Teologic, dar acolo angajările se fac cu avizul conducerii.
În ultima săptămână din august, urmează să aibă loc ședințele publice în care vor fi aprobate detașările la cerere ale candidaților, ultima etapă a ocupării posturilor rămase vacante fiind aceea în care pensionarii vor fi angajați la plata cu ora. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0559 secunde