Schimbări cu dedicație la ISJ? Răducu Popescu își aduce "gașca"

6440
50

Articole de la același autor

Seria schimbărilor din funcții de conducere decise de Inspectoratul Școlar Județean Constanța pentru anul școlar 2014-2015 continuă cu directorii de la Palatului Copiilor și Clubul Sportiv Școlar nr. 1 din Constanța.

După ce a condus nouă ani Palatul Copiilor din Constanța, profesorului Ilhan Mustafa i-a încetat mandatul, declarând, pentru "Cuget Liber", că se va întoarce să antreneze viitoarele generații de fotbaliști. Locul său va fi luat, începând cu 1 septembrie, de lect. univ. dr. Cristian Popa, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius".

Posesor al doctoratului cu titlul "Managementul logistic al structurilor sportive de performanță din județul Constanța", obținut la Universitatea din Pitești, despre prof. Popa inspectorul general Răducu Popescu a avut numai cuvinte de laudă. Explicând alegerea făcută, "generalul" a declarat: "Am preferat un cadru din afara sistemului preuniversitar, care să nu fie implicat în cercurile de navomodele, olărit sau fotbal (sic!). Am mari speranțe de la dânsul, atât din punct de vedere administrativ-gospodăresc, dar și din perspectiva unei schimbări de imagine a acestei importante instituții pentru sistemul educațional constănțean".

De bunăvoie și nesilită de nimeni…

Valul schimbărilor a ajuns și la Clubul Sportiv nr.1, unde prof. Cristiana-Rodica Costara a fost schimbată din funcția de director, în locul ei fiind numit asist.univ.dr. Adrian Georgescu. Întrebată dacă schimbarea sa din funcție are vreo legătură cu managementul Clubului Sportiv Școlar nr. 1, prof. Cristiana-Rodica Costara a declarat pentru "Cuget Liber": "Nu are absolut nicio legătură, ci pur și simplu mi-am dorit să mă retrag la pensie. Activitatea mea managerială a fost apreciată foarte bine și în anul școlar 2013-2014 de către inspectorat. Legislația îmi permitea să mai rămân la catedră, dar am găsit înțelegere, așa încât mi s-a permis să încetez activitatea și să-mi văd de familie".

La conducerea acestui club sportiv a fost numit asist. univ. dr. Adrian Georgescu, care vine de la Clubul Sportiv Școlar Medgidia. Și el este posesorul unui doctorat obținut tot la Universitatea din Pitești, din anul 2004, fiind membru al filialei Constanța a Academiei Olimpice Române.

"La Medgidia, în locul domnului Georgescu va veni profesorul Ionuț Deli-Iorga, antrenor de handbal, arbitru internațional și titular de educație fizică la Liceul Teoretic «Dragomir Hurmuzescu». Prof. Deli-Iorga este familiarizat cu activitatea de la clubul sportiv, pentru că a participat alături de prof. Georgescu la managementul acestei unități sportive", a adăugat prof. Răducu Popescu.

Am insistat pe latura "doctorală" a universitarilor numiți pentru că ele au constituit argumentul forte pentru inspectorul general Răducu Popescu. Cu certitudine și aceste schimbări vor stârni comentarii legate de proveniențele noilor directori, așa cum și înlocuirile din managementul unor unități școlare au fost etichetate ca fiind dictate de partid.

Comentează știrea

50 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Cetatean
5 august 2014
Jeg de om

Jeg de om. Popescu l-a demis pe Mustafa pentru ca i-a sustinut pe cei Consiliul Elevilor Judetean in lupta cu administratia Mazare.

floarea
6 august 2014
gasca mea

Ați omis o pe Iris Sarchizian , monument de incompetenta crasă, fostă colegă de facultate cu doamna Popescu Raducu și bună prietenă, cu rol de a avea grija de integritatea domnului Zeus

fost sportiv
6 august 2014
demiteri sub acoperire

Pacat de Cristina Costara dar si de Mustafa Ilhan ! Amandoi au facut istorie in sportul de performanta . Vine un neica nimeni ,gen Raducu Popescu, despre care nu a auzit nimeni pana acum si anuleaza munca unor oameni exceptionali. Ce jigodie ordinara ! Si ce numiri ! Doctori in ... educatie fizica ! Nici macar brancardieri in managementul sportiv , nu sunt! Rusine , PSD !

ISJ
6 august 2014
Subiectivitate

As fi avut pretentii de un jurnalist "specializat" pe educatie. Logic ar fi fost sa il intrebati pe Raducu Popescu de ce unii directori ( considerati incompetenti) au fost schimbati in timpul anului scolar, iar altii abia acum. Si daca dvs. considerati ca aceste schimbari sunt "etichetate ca fiind dictate de partid" atunci intrebati-l pe general de ce directorii nu sunt alesi de Consiliile Profesorale, asa cum ar fi normal ?

profesor
6 august 2014
obiectivitate

Ne-am invatat sa zicem ca asa e normal. Pana la Popescu era un haos. El a fost primul care a organizat alegeri, in multe scoli, pentru functia de director. Ce ne facem cu scolile unde nu a vrut nimeni sa fie director? Asa a fost si la 29. E mai simplu sa nu vrei dar sa comentezi prin ziare despre ce fac altii. Este singurul judet unde ISJ organizeaza astfel de alegeri. Iar pe Mustafa l-au desfiintat : scandalul de la bazin de anul asta si pozele din fotoreportajul cu Palatul copiilor.

parinte
6 august 2014
parere

Pai daca domnul Mustafa a facut performanta in fotbal , cea mai buna idee este sa faca din nou. Nu este obligatoriu ca daca esti bun profesor esti si bun manager sau director. Aici gresim noi. Pot fi manageri f buni si din afara sistemului. Poate ar fi mai bine. Altfel se pot impune daca nu sunt colegi cu cei pe care trebuie sa-i controleze si supervizeze. Sa vorbim despre cei noi peste un an. Sa demonstreze intr-un an ce pot face. Ar trebui facute poze , prin comparatie, acum si peste fix un an. Idee pentru ziaristi.

constantean
6 august 2014
mari schimbari

Sarchizian -un nume celebru - trebuie sa conduca ca si socru-su .... Cel mai tare e ca ,toti noii directori sunt doctori in sport - doctotate grele .........date la Pitesti - mari sportivi si mari manageri la fel ca si Manta l abugetul Romaniei - doctor la Tirgoviste La palat scandalul cu tbc a fost mediatizat pentru bazinele private ca erau mai putin vizitate

Parinte din consiliul..
6 august 2014
Afara cu pila ta, Svinarciuc, inspectore,o comunista ranchiunoasa si razbunatoare

Cica alegeri..dupa scandalul cu profesorul de educatie fizica,ar fi trebuit sa zboare Svinarciuc din.functie,insa ea a fost numita director plin..asta ca recompensa..cine a ales-o?pilele si spaga pe care ti-o primesti de la ea,Raducule,astea au facut diferenta..stii ce tirana si razbunatoare e,daca-i comentezi deciziile?e o comunista,care ne vrea masa amorfa si sa acceptam tot ce face ea sub amenintare..a distrus Scoala 36, nu o intereseaza ca parintii sunt nemultumiti de activitatea dumneaei,la sedintele cu parintii promite si apoi nu se intampla nimic, face ce vrea doar ptr ca e pila ta,Raducule si.impartiti spaga..toata lumea o doreste afara din functie,dar in plen nimeni nu are curaj sa zica,caci stii ca are pile mari la tine,iar sansele ca ea sa fie data jos din functie sunt mici si atunci nimeni nu indrazneste sa o atace..

e politic tot-mi e scirba
6 august 2014
mafia psd-o votati?

niste mafioti -deliorag ruda cu mafiotul judecator deliorga cristian acre alerga politistl care i o trgea amantei pe strazile Medgidiei-adina flora -tatal consilier jud psd ?

profesor
6 august 2014
COLEGIUL DE ARTE

CAND SE VA ORGANIZA CONCURS PENTRU FUNCTIA DE DIRECTOR LA COLEGIUL DE ARTE REGINA MARIA????"MA NUMESC GEVAT SI SUNT PROFESOR DE FIZICA ,NU AM DAT CONCURS NU MA PRICEP LA ARTE SI AM FOST LA INSPECTORAT DE UNDE AM ATERIZAT LA LICEUL DE ARTE PE CARE AM DE GAND SA-L DESFIINTEZ...."ALCOOLICII ANONIMI....CRED CA SPAGILE PE CARE LE INGHITE GEVAT MERG SI PE LA RADUCU....

50 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4881 secunde