Ce eforturi fac și cât studiază olimpicii constănțeni la matematică

981

Articole de la același autor

Ieri, sala Coriolan a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" a fost pur și simplu neîncăpătoare pentru zecile de elevi constănțeni isteți care au reușit să câștige premii și mențiuni la concursurile "Tomis", concursul național de matematică aplicată "Adolf Haimovici", olimpiada locală și județeană.


Am remarcat prezența în sală a numeroși distinși profesori constănțeni de matematică, cei care au contribuit la rezultatele actualelor elite. "Este o dovadă a faptului că bunul Dumnezeu v-a ales dintre pământenii care sunt în viață dându-vă genialitatea de care trebuie să fie mândri părinții și profesorii voștri. V-a dat harul acesta minunat pe care cu pasiune îl veți duce mai departe și vă va urmări ca afirmare toată viața voastră. Fiți mândri de ceea ce ați realizat și deveniți îndârjiți pentru a vă perfecționa și a concura mai departe", a fost emoționantul discurs al di-rectorului prof. Vasile Nicoară.


Pe lângă felicitările adresate de inspectorul general Răducu Popescu pentru eforturile depuse împreună cu profesorii și părinții lor și îndemnul de a continua tot așa, acesta i-a sfătuit pe elevii prezenți să se bucure de timp liber, pe care să-l petreacă făcând sport. "Este foarte bine ceea ce ați obținut, dar nu uitați de activitățile fizice", a mai adăugat prof. dr. Popescu.


Studiu intens și relaxare
După ce anul trecut a obținut medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică, Mihai Iliant, clasa a VII-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", țintește de data aceasta ca-lificarea la Balcaniada de ma-tematică. "Doar elevii de clasele a VII-a până la a XII-a au dreptul să participe la această com-petiție, așa că anul acesta mă încadrez", declara Mihai, care  ne-a povestit că petrece până la șapte ore studiind matematica în unele zile, împreună cu prof. Gabriela Constantinescu, iar în timpul liber se antrenează de trei ori pe săptămână la Karate.


Pentru a patra oară, Cristian Teleanu, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Ovidius", s-a calificat la Naționala de Matematică, după frumoasa ispravă de anul trecut, când a obținut Aurul. Și el a mărturisit că lu-crează circa patru ore pe zi la matematică. "Pentru a putea atinge înalta performanță trebuie să lucrezi intens, iar eu mă pregătesc cu doamna profesoară Cristina Homentcovshi", a adăugat Cristian, care a continuat prin a povesti că dragostea de matematică a descoperit-o în clasele I-IV.


Edis Memiș este elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic "Traian" și se pregătește cu prof. Alina Dermengiu. "În fiecare zi lucrez cam două ore numai la matematică și mă mai recreez citind", a adăugat el. Ultima carte citită s-a intitulat "Jurnalul unui adolescent timid". Și, surprinzător, la cât de multă matematică lucrează, își dorește în viitor să se facă medic neurochirurg.


Pentru faza națională a olimpiadei de matematică, ce va avea loc săptămâna viitoare la Sibiu, s-au mai calificat elevii de la nivel gimnazial Răzvan Pușcașu, Alexandru Gârban, Clim Mihai, Tiberiu Corcescu, Andrei Trăstaru, iar la nivel liceal Salim Riza, Ali Aidan, Adrian Pău-nescu, Andrei Graur, Vladimir Vântu, Ștefan Stănișor, Bilal Tarik Kaan, Emil Nicolae Nichita, Alexandra Murgoci, Cosmin Vasilache, Daniel Aleca și Ioan Ignat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6678 secunde