Cei mai buni elevi constănțeni petrec week-end-ul în bănci

435
Cei mai buni elevi constănțeni petrec week-end-ul în bănci - ceimaibunielevi1-1395415348.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează cinci competiții școlare, dar și o sesiune de comunicări științifice adresate elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.
Sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 9, la Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța, 90 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a vor susține proba orală a olimpiadei de limbi romanice (franceză, italiană, spaniolă).
Tot sâmbătă, începând cu ora 9.30, alți 20 de elevi de la filiera tehnologică (IX- XII sau XIII) și economică (IX-X) vor participa la concursul de fizică "Șerban Țițeica", etapa județeană. Proba scrisă durează trei ore și se va desfășura la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leo-nida" Constanța. Eventualele contestații se vor depune, luni, 24 martie, în intervalul orar 8.30-10.30, la secretariatul Liceului Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța.
Pentru etapa interjudețeană ce va avea loc, pe 26 aprilie, la București, se vor califica toți candidații care obțin cel puțin 50 de puncte.
Sâmbătă, începând cu ora 10, 3.800 de elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a vor participa la concursul județean de Matematică "Euxin Math", etapa locală, organizat pe 17 cercuri pedagogice. Unitățile de învățământ din municipiul Constanța unde se va desfășura competiția sunt: Școala Gimnazială Nr. 40 "Aurel Vlaicu", Școala Gimnazială Nr. 22 "I.C. Brătianu", Școala Gimnazială Nr. 39 "Nicolae Tonitza", Școala Nr. 30 "Gh. Țițeica", Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazul", Școala Gimnazială Nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Școala Spectrum, Școala Gimnazială Nr.12 "B.P. Hașdeu".
De asemenea, sâmbătă, începând cu ora 10, va avea loc la disciplina Chimie etapa locală a Sesiunii de comunicări științifice adresată elevilor de liceu, în următoarele unități de învățământ: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Liceul Teoretic "G. Callatis" Mangalia, Liceul Teoretic "E. Racoviță" Techirghiol, Liceul Teoretic "N.Bălcescu" Medgidia, Liceul Tehnologic "L. Edeleanu " Năvodari, Liceul Teoretic "I.Cotovu" Hârșova, Liceul Teoretic Băneasa.
Sâmbătă, între orele 10-12, elevi ai claselor V-XI atât din municipiul, cât și din județul Constanța vor participa la etapa județeană a concursului de Educație pentru Sănătate care va avea loc la Școala Gimnazială Nr. 7 "Remus Opreanu" Constanța. Concursul este organizat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța.
Duminică, 23 martie, 250 de elevi ai claselor V-VII vor participa la cea de-a treia ediție a con-cursului județean de Geografie "Constantin Brătescu" care se va desfășura la Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța. Competiția este organizată pe trei secțiuni: secțiunea de fotografie, secțiunea de power point/film și secțiunea de cultură generală. Proba va începe la ora 10 și va dura două ore.
Rezultatele vor fi afișate sâmbătă, 22 martie, la unitățile de învățământ unde au fost susținute competițiile și pe site-ul ISJ (www.isjcta.ro), la secțiunea Concursuri și olimpiade școlare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Gata vacanța! Înapoi în bănci
Pagina a fost generata in 2.9086 secunde