Ce isprăvi au făcut voluntarii de la Liceul "Ovidius"

953
Ce isprăvi au făcut voluntarii de la Liceul

Articole de la același autor

Pentru a marca Anul European al Voluntariatului, elevii și profesorii de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța au organizat o serie de activități dedicate acestui eveniment.
Un moment deosebit l-a constituit acordarea de către Instituția Prefectului a primelor certificate de voluntar din acest an unui număr de 74 elevi, precum și profesorului coordonator Victor Mihalașcu, pentru activitatea desfășurată ca voluntari în cadrul a trei concursuri naționale de antreprenoriat și economie: "Și eu voi fi întreprinzător!", "Gândesc economic, deci câștig!", "Cele mai bune lecții de economie", organizate anual de către Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța, în colaborare cu DJST Constanța (reprezentată de director executiv Elena Frîncu), Centrul Europe Direct Constanța, Facultatea de Științe Economice.
Prof. Victor Mihalașcu, directorul CREE Constanța și coordonatorul activităților de voluntariat, a afirmat: "Sprijinul elevilor voluntari în organizarea activităților CREE Constanța cu cadrele didactice și cu elevii înșiși este de un real folos atât nouă, cât și pentru educația elevilor".

Târgul de voluntariat
Consiliul Școlar al Elevilor "Ovidius" a organizat târgul de ONG-uri "Liceenii și voluntariatul", ediția a doua, târg la care au participat ONG Mare Nostrum, CENTRAS, AIESEC, INTERACT, Asociația Tinerilor Ortodocși "Orthograffiti", CREE Constanța, WorldVision Romania, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Societatea Națională de Cruce Roșie - Filiala Constanța, Sweet Land. ONG-urile și-au prezentat ofertele de voluntariat în fața a peste 650 de elevi de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, mulți dintre aceștia exprimându-și interesul de a participa la activitățile / proiectele derulate de asociațiile prezente la târg.
Loredana Barbu, președinta Consiliului Elevilor "Ovidius", declara: "Este o oportunitate deosebită pentru colegii mei să cunoască ONG-urile constănțene. Participarea la activitățile de voluntariat ne ajută să ne descoperim calitățile".
Târgul de voluntariat face parte din proiectul "Voluntariat la Ovidius" realizat în cadrul concursului "Lider European", de către elevii Irina Nedelcu, Ioana Brighilă, Evelyn Kecskes și Răzvan Moise.
"Lider European" este un program dezvoltat în parteneriat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cu scopul de a dezvolta abilitățile de leadership ale elevilor și de a le pune în valoare în contextul unor activități legate de voluntariat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6132 secunde