Ce "Lecții de viață" au primit elevii constănțeni

361
2
Ce

Articole de la același autor

În acest an școlar, în județul Constanța, s-a derulat proiectul "Lecții de viață", proiect realizat de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, prin Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu Penitenciarul Poarta Albă. 


Proiectul a fost coordonat de inspector Lăcrămioara Purice, psiholog la Penitenciarul Poarta Albă Constanța, și psihologul școlar Liliana Țepeluș, de la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța. 


Prin activitățile derulate în incinta Penitenciarului Poarta Albă, au fost vizate sensibilizarea și responsabilizarea adolescenților în ceea ce privește fenomenul infracționalității, conștientizarea efectelor comportamentelor de risc și consecințele care decurg din experiența detenției, dezvoltarea unor abilități de comunicare între elevi și persoanele private de libertate și susținerea afectivă a tinerilor privați de libertate. 


Astăzi, de la ora 11, la City Mall Constanța, va avea loc un spectacol-eveniment, care va include premierea, de către Rotary Club Cetatea Tomis Constanța, a câștigătorilor concursului de creație literară și arte vizuale "Ce înseamnă libertatea pentru tine?", precum și acordarea diplomelor de merit psihologilor școlari, coordonatori ai proiectului aflat la a cincea ediție. 


Spectacolul va cuprinde piese de muzică populară și de muzică ușoară interpretate de elevi ai Colegiului Tehnic "Vasile Pârvan", Liceului Teoretic "George Emil Palade", Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța, Colegiului Național "Mihai Eminescu", dans sportiv (Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru") și dans de societate (Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu", Medgidia), precum și o interpretare la nai a unui elev al Liceului Tehnologic "Virgil Madgearu".


Comentează știrea

parinte
26 mai 2014
Lectii de viata

Este un proiect extraordinar! Felicitari psihologilor care au lucrat! Toate proiectele initiate si sustinute de specialistii CJRAE sunt interesante, dar mai ales foarte folositoare! Bravo!

elev mircist
26 mai 2014
proiect Lectii de viata

Am participat si eu anul acesta! Mi s-a parut foarte educativ si interesant!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Un nou concurs organizat de ISJ Constanța
Pagina a fost generata in 2.7294 secunde