150 de elevi au participat la Concursul Județean "Le Petit Renard"

148
150 de elevi au participat la Concursul Județean

Articole de la același autor

Astăzi, în cadrul Zilelor Liceului Teoretic "G. Călinescu" Constanța, s-a desfășurat Concursul Județean Le Petit Renard, în organizarea profesoarelor Marinela Mitrenga, Ana Colțea și Daniela Stoica. Concursul, deja de tradiție și așteptat de elevi, este înscris în Calendarul activităților educative județene aprobate de  ISJ și este organizat de catedra de limba franceză a școlii, în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingvă francofonă și în parteneriat cu Alianța Franceză Constanța.  Evenimentul s-a bucurat de prezența dnei Inspector Școlar de specialitate, prof. Manuela Butuman. 


Și în acest an, evenimentul a fost o reușită, întrucât a presupus participarea a aproximativ 150 de elevi din întreg județul, de la gimnaziu și liceu. Organizată pe trei secțiuni - concurs de bandă desenată, concurs de limbă, cultură și civilizație francofonă și concurs de creație literară , competiția i-a provocat pe participanți să își dovedească atât talentul artistic, cât și cunoștințele de limba franceză. 


Ca de fiecare dată, elevii clasei a XII-a bilingv franceză au organizat, animat și evaluat rezultatele concursului. Astfel, un număr de aproximativ 40 de elevi, coordonați de cei 3 profesori de limba franceză au implementat acest proiect ai cărui beneficiari direcți sunt ei înșiși și colegii lor mai mici din școlile Constanței, cărora le-au oferit exemplul competențelor lor dobândite în 4 ani de bilingv franceză la Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța.


Beneficiarii indirecți ai proiectului au fost profesorii îndrumători ai participanților, care au avut ocazia pe parcursul pregătirii și derulării concursului să-și îmbogățească si să-și înnoiască metodele și tehnicile de predare în acord cu ultimele prevederi ale Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi străine și ale recomandărilor MECTS referitoare la dezvoltarea echilibrată a competențelor de comunicare, în cadrul atelierului "DELF - la certification internationale des connaissances de langue française", ce a avut loc în CDI-ul liceului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2617 secunde