Ce mare eveniment academic internațional va fi la Constanța

422

Articole de la același autor

Arhiepiscopia Tomisului va fi gazda, în zilele de 10-11 octombrie, lucrărilor Congresului internațional organizat anual de Centrul de studii și cercetări religioase și juridico-canonice al celor trei religii monoteiste (C.R.M.) al Universității "Ovidius" Constanța, în parteneriat cu Universitatea Pontificală din Toulouse (Franța) și Universitatea de Stat din Tbilisi (Georgia), cu tema "Instituția Căsătoriei în cele trei Religii monoteiste".

La Congres participă peste 40 de personalități ale lumii universitare, cu comunicări de înaltă ținută științifică, din 15 țări (SUA, Franța, Austria, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Polonia, Brazilia, Grecia, Anglia, Israel, Iordania, Palestina, Georgia și România).

Participanții la Congres sunt onorați și cu prezența a doi ambasadori (Iordania și Palestina) și a consulului general al statului Israel, la care se adaugă și prezența unor distinși lideri religioși ai celor trei religii monoteiste (mozaică, creștină și islamică).

Participanții la Congres vor avea prilejul să cunoască și unele vestigii și mărturii arheologice ale Cetății noastre (Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Bazilica de la Liceul Mihai Eminescu, Muzeul de Artă etc.), vor asista la decernarea a două titluri de D.H.C. de către Universitatea noastră, și, în fine, vor vizita o expoziție organizată la Sediul Arhiepiscopiei Tomisului cu sprijinul Direcției Arhivelor Statului din Dobrogea, privind "Mărturii documentare din Dobrogea referitoare le instituția Căsătoriei".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Invitație la o comedie amară
Pagina a fost generata in 1.7046 secunde