Decizie definitivă a Curții de Apel Constanța:

Dumitru Moinescu a fost condamnat la închisoare

2486
9
Dumitru Moinescu a fost condamnat la închisoare - primariamedgidiamoinescugf34-1318006841.jpg

Articole de la același autor

Decizie cu totul și cu totul  surprinzătoare a magistraților de la Curtea de Apel Constanța în cazul fostului edil de la Medgidia, Dumitru Moinescu, care a fost judecat pentru favorizarea infractorului. După ce două instanțe, respectiv Judecătoria Medgidia și Tribunalul Constanța, l-au achitat, vineri, magistrații Curții de Apel au decis condamnarea sa la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare condiționată, stabilind în acest sens și un termen de încercare de doi ani și șase luni. Culmea este că această ultimă sentință, care-l și găsește vinovat de fapta pentru care a fost trimis în judecată, este definitivă, ea nemaiputând fi atacată la nicio instanță din România.
Prin urmare, intenția lui Moi-nescu de a candida pentru o funcție publică a fost spulberată de o decizie a judecătorilor care a luat prin surprindere pe toată lumea.
Dumitru Moinescu a aflat de soluția emisă de judecători de la ziarul "Cuget Liber", fiind extrem de surprins de schimbarea bruscă a deciziei judecătorilor.
Dacă în urmă cu câteva zile, când a ieșit din sala de judecată, Dumitru Moinescu s-a arătat sceptic vizavi de faptul că este posibil să fie victima unei înscenări cu consecința eliminării sale din politică, vineri, el ne-a declarat: "Acum sunt convins că a fost un dosar politic. Se urmărește eliminarea mea din cursa electorală.


Nu mă așteptam la așa ceva!
Atâta vreme cât două instanțe au spus că sunt nevinovat, să fiu condamnat chiar de ultima instan-ță nu poți să nu crezi că nu
este altceva la mijloc. Voi vorbi cu avocatul meu și voi vedea
ce soluție vom aborda. Intenționez să fac o conferință zilele următoare în care să spun mai multe".
Potrivit rechizitoriului, Moinescu a fost trimis în judecată pentru că, în aprilie 2006, în timpul mandatului său, folosindu-se de calitatea pe care o avea, a încercat să oprească urmărirea penală declanșată împotriva a opt persoane din localitate, care devastaseră o discotecă și erau căutate pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice și distrugere.
El a susținut însă că a solicitat detalii de la procurori cu privire la scandal pentru că ziariștii îl presau cu întrebări și nu știa ce să le spună. Moinescu a susținut permanent că interesul său nu a fost acela de a interveni în anchetă și a influența procurorii, ci acela de a transmite țării întregi că la Medgidia nu este haos și că nu este pe punctul de a se declanșa un război între grupări rivale.



Comentează știrea

marin
8 octombrie 2011
este dosar politic

Daca a fi primar nu inseamna a te implica sa nu fie haos in comunitatea pe care o conduci,inseamna ca nu mai avem nevoie de primari in Romania.Judecatorii astia nu stiu ce se poate intampla cand se bat rromii.Nu stiu ca si noi,cetatenii nevinovati putem victime la izbucnirea unui conflict intre sau cu rromi.Acesti judecatori ar trebui luati la control iar dumneata d-le Moinescu,mergi mai departeTrebuie sa existe o solutie si sa se faca dreptate.

Florin
8 octombrie 2011
pentru viitorul primar al Medgidiei

E clar ca nu este dorit pe scena politica .Este un om integru!!L-ati vedea vreodata in mijlocul unui scandal impartind pumni in stanga si in dreapta, sau sa incurajeze infractorii ? Niciodata!!! Este prea destept,si prea stilat !!! Inainte domnule Moinescu !!! Orice sut in fund e un pas inaite .Va suntem alaturi noi medgidienii.

europeanu
8 octombrie 2011
manevra pe fata

e clar ca lumina zilei.Manevra i-a facut-o porcul spondilozat obosit...

MAI CONTEAZA?
8 octombrie 2011
RUSINE MAFIEI DIN JUSTITIE

INCREDIBIL DAR ADEVARAT.ASTA-I DE NECREZUT.DOUA INSTANTE SA-L GASEASCA NEVINOVAT SI MAFIA DE CURTEA DE APEL SA FACA JOCUL MAFIEI IORDACHENE.CUM PUSCA MEA"UNUL ALB SI UNUL NEGRU"?!rUSINE,RUSINE,RUSINE MAFIEI DIN JUSTITIA CONSTANTEANA. LA HAGA D-LE MOINESCU,MERGETI MAI DEPARTE,NU MAI AVETI CE PIERDE ACUM,ASA CA OCUPATI-VA SI VINOVATII DIN MAFIA JUSTITIEI SA PLATEASCA.RUSINE,JUSTITIEI!!!!!!!

matei
9 octombrie 2011
Gasiti adevaratul motiv!!!

Aparte de scena politica mai este cea economica! Voi, in Medgidia aveti o felie de tort foarte suculenta care este Parcul Industrial Medgidia!!!Presupun ca interesele sint atit de mari ca au loc tensiuni si presiuni la nivele foarte inalte.....Alta explicatie nu ar fi!Voi cei din Medgidia aveti puterea la alegeri! Pacat ca Medgidia a deveni ,cu acest scandal ,mai vulnerabila pe partea politica si economica! Toate aceste scandale le vor plati cetatenii prin pierderea increderii investitorilor si daca nu ai investitori ...nu ai locuri de munca ! Singurul lucru care ar mai spala fata Medgidiei si a primarului ar fi deschiderea parcului industrial....Bafta !!

cascaval
9 octombrie 2011
incredibil!!!

E incredibil ce se intimpla. De fapt, aproape in toate cazurile din justitie se intimpla asa.Castigi in toate instantele de fond cu posibilitate de recurs si pierzi in ultima instanta, atunci cind nu mai poti face recurs. Si asta in conditiile in care nu mai apar alte probe dupa sentinta din instanta de fond. Practic pierzi in instanta de recurs cu aceleasi probe cu care cistigi in instanta de fond!!! Am patiti pe pielea mea exact la fel intr-un caz. E incredibil!!! Oare mai e de trait in tara asta?! Excrocul de Iordache stia ca se va intimpla asta!

TONI
9 octombrie 2011
MAGISTRATI..???' JUDECATORI??? -CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI

MINCA HALVITA cea mai josnica lucratura politica! S-A URMARIT INLATURAREA DIN CURSA A LUI MOINESCU SI S-A REUSIT .se tem de el,MAFIA PSD DIN JUSTITIA CONSTANTEANA ,FOSTA MEDGIDIANA SI-A ATINS SCOPUL,PT EI MOINESCU ERA TEPES IN PERSOANA oricum Medgidia ii este alaturi si ii v-a ramane pt ca toata lumea stie ca la data cin a avut loc incidentul dintre tigani si interlopii lui Pintilie ,politia in loc sa intervina a stat ascunsa in masini si filma ce faceau tiganii,la politie toata lumea isi luase liber iar corupt de comandant al politiei de atunci avea mobilul inchis.DACA MOINESCU NU INTERVENEA PUTEA AVEA LOC CRIME SI ALTE NENOROCIRI DIN PARTEA AMBELOR TABERE.RUSINE JUSTITIEI ROMANE,RUSINE JUDECATORILOR ,MAGISTRATILOR,RUSINE SI SA VA PEDESPSEASCA CEL DE SUS CU JUSTITIA DIVINA PT CA VOI NU ATI URMARIT DECIT SA IL INLATURATI DE LA CANDIDATURA PE MOINESCU.cite astfel de erori judiciare ati infaptuit pina acum,cite suflete si vieti ati distrus,dar odata si odata va lovi si JUSTITIA DIVINA IN VOI ,halal DREPTATE ,HALALA JUDECATORI....UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE...

Condamnat
29 martie 2012
Justitia si-a facut treaba

PD-Listii nu mai stiu cum sa mascheze ca ATOTPUTERNICUL Dumitru Moinescu este de fapt un INFRACTOR de cea mai joasa speta, care si-a pus in joc cariera pentru a-si scoate basma curata janghinele de tigani de sub aripa care trageau cu pistolul in locuri publice. Intr-un final, ma bucur ca mai exista si justitie in Romania. Fiecare lucru, la vremea lui ...

Gabriel
27 iunie 2015
Asa ii trebuie !

Eu am votat Moinescu si poate o voi mai face ! Insa asa ii trebuie daca a vrut sa protejeze ,,ciorile" ! Nu trebuia sa se implice el ....sunt organe abilitate care isi fac treaba ! Primarul e gospodarul orasului , nu politistul sau judecatorul lui !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu știam că Moinescu are dosar penal"
Pagina a fost generata in 0.6358 secunde