Ce se întâmplă la Grădinița ABC din Constanța

2141
4
Ce se întâmplă la Grădinița ABC din Constanța - gradiabc-1361202918.jpg
Nu este pentru prima dată când se ridică un mare semn de întrebare asupra locației în care își desfășoară activitatea Grădinița ABC, frumoasa clădire de patrimoniu aparținând familiei Hașotti.

La începutul anului școlar 2011 scriam despre problemele pe care le întâmpină cadrele didactice și personalul nedidactic și așa rămas în număr foarte mic. Atunci se vorbea despre mutarea grădiniței în incinta Școlii nr. 2, situată în zona peninsulară, în vecinătatea Consulatului Grec.

La această oră, aici învață 108 copii, iar de o săptămână, pe ușa de la intrare stă postat un anunț prin care părinții sunt anunțați că "urmare a suspendării contractului de muncă al doamnei administrator financiar de patrimoniu Camelia Cojocaru se amână încasarea taxei de hrană".

Evident, nedumeriți, părinții se întreabă dacă acest anunț prevestește ceva. Cu toate că pare imposibil acum, în timpul anului școlar, ca această grădiniță să părăsească clădirea în care își desfășoară activitatea prin bunăvoința familiei Hașotti care a prelungit contractul, dar până la… 31 decembrie 2012.

Din dorința de a afla care mai este statutul acestei instituții de la 1 ianuarie 2013, am încercat să o contactăm telefonic pe prof. Mihaela Stan, directoarea Școlii nr. 28 "Dan Barbilian", instituție a cărei structură este Grădinița ABC. Spre surprinderea noastră, când a aflat cu cine vorbește și ce ne interesează, convorbirea cu directoarea s-a întrerupt brusc. Sau poate că i s-a terminat bateria la telefon… Am încercat să reluăm discuția, dar nu a mai răspuns și nici pe telefonul fix al școlii nu am reușit să vorbim cu cineva.

Nici administratorul Camelia Cojocaru nu a dorit să comenteze ce se întâmplă acolo, probabil din cauza implicării sale într-un proces. Părinții care ne-au adus la cunoștință situația de la această grădiniță aminteau o practică des întâlnită în învățământul preșcolar, mai ales la instituțiile cu program prelungit. Directoarele și administratoarele sunt obligate să accepte ca produsele alimentare necesare preparării hranei copiilor să treacă printr-o filieră, să-i spunem mai… încâlcită, din care să se poată "alimenta" mai multe buzunare.

Nu că ar avea vreo legătură faptul că directoarea Mihaela Stan este soția viceprimarului Gabriel Stan. Departe de noi gândul acesta, cum de altfel nici ce afirmă unii părinți că directoarea e supărată foc pe faptul că familia Hașotti încasează anual un miliard de lei vechi din închirierea acestui spațiu.

Cert este că atmosfera în grădiniță este foarte tensionată și nimeni nu vrea să vorbească de teama de a nu… suporta consecințele.

Comentează știrea

parinte
19 februarie 2013
dezastru

Directoarea Scolii 28 este varza saraca, la ore nu intra, management nu stie. Tensiune mare in scoala si in gradinita. Pacat de renumele scolii care decade sub conducerea viceprimaritei.

Maria
19 februarie 2013
Proasta si rea

Stan Mihaela ,o mediocra ,care si-a obtinut doctoratul si alte titluri pe spinarea functiei sotul este ,de-o rautate greu de imaginat.Numita in functie de prietenul casa ,Raducu si consiliata de animalul de companie,Timofte Liliana , directoarea fara scrupule si fara caracter are in minte numai zerouri.Vai de capul ei ! A terminat cu chiu cu vai o facultate particulara ,abia i-a dat inspectia de definitivat Sanda Ionescu si acum se joaca de-a Dumnezeu cu profesorii , elevii si parintii.

Profesor din Bz
13 martie 2013
Replica

1.Va asigur ca doamna Dr. Mihaela Stan isi face toate orele, care sunt foarte reusite. 2.Doamna profesor Timofte Liliana, cand era profesor la Colegiul "Mircea cel Batran" a avut elevi premiati la Olimpiada Nationala. 3.Domnul Inspector General Popescu Raducu este cadru universitar. 4.Cred ca este cazul sa va ocupati de alte probleme din societatea romaneasca si sa nu jigniti profesori de valoare. De exemplu: unde este flota? A invatat sa numere doamna Roberta? Mai merge la Cotroceni doamna Udrea? Este mediocra sau geniala doamna Eba? 5.Cand fosta putere politica a umilit, jignit si infometat profesorii unde erati, dragi moralisti? 6.Nu aveti calitatea morala sa-i criticati pe altii dupa ce invatamantul romanesc a fost facut praf.

un parinte
19 august 2014
...

Doamna Stan,detine prin terte parte o firma de catering care 'alimenteaza' gradinita, bineinteles ca nimeni nu poate face nimic atat timp cat sotul dansei este prieten cu "stimabilul" Mazare.Nimeni din personal nu poate sa zica nimic fiind amenintate ca sunt "puse pe liber".Mici renovari nu mai sunt acceptate de Stan pe motiv ca gradinita e inchiriata, fondurile se duc mai mult ca sigur in buzunarele lor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.358 secunde