Ce se va întâmpla cu Biserica Sf. Mina?

1623
2
Ce se va întâmpla cu Biserica Sf. Mina? - biserica-1363973278.jpg
Nedoritul incident de la Biserica Sf. Mina, așezământul vestit din Parcul Tăbăcărie, are drept cauză caterisirea cunoscutului preot paroh Nicolae Picu. 
Credincioșii trăiesc cu convingerea că la mijloc se află refuzul transferului bisericii și mai apoi al așezământului social în favoarea Arhiepiscopiei Tomisului. Dar și mai trist este faptul că au de suferit copiii care se bucurau de atenție la Centrul Arca ce funcționează pe lângă această biserică.
Duminică, 24 martie, în Duminica Întâi din Post a Ortodoxiei, credincioșii de la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina vor participa la Sfânta Liturghie la fel cum se întâmplă dintotdeauna. Numai că, în ciuda temperaturilor care se anunță potrivnice, își doresc să reediteze cele petrecute duminica trecută.
Așa ne aduce la cunoștință îndrăgitul artist constănțean Harry Tavitian pe blogul său, cu titlul "Biserica Sfântul Mina merge mai departe!": "După ce se va termina slujba, ne vom strânge iarăși pe pajiștea dintre biserică și Centrul Arca pentru copiii cu handicap și ne vom ruga împreună pentru ca Dumnezeu să facă voia Lui cu Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina din Constanța. Ne vom ruga în continuare și ca părintele Nicolae Picu să se întoarcă la altarul bisericii maramureșene de pe malul Lacului Tăbăcărie. Apoi vom avea prilejul să mai zăbovim ca să ne cunoaștem mai bine între noi și să ne sfătuim care sunt următorii pași pe care ar fi bine să-i facem. (…) Centrul Arca pentru copii și tineri cu handicap va fi deschis. Veți putea cunoaște ce proiecte are acum în desfășurare Centrul și vom putea să facem împreună și proiecte de viitor. 
Deja plănuim un concert filantropic «Harry Tavitian, de la Arca lui Noe la Arca de pe malul lacului Tăbăcărie». Sunt sigur că mi se vor alătura și alți colegi muzicieni".  


Preotul Remus Dumbravă va fi înmormântat la Galați
Pe 12 martie, într-o zi de miercuri când șapte preoți se pregăteau să oficieze Taina Sfântului Maslu în pridvorul Bisericii Sf. Mina, o tragedie avea să amâne procesiunea. Preotul Remus Dumbravă, în vârstă de 61 de ani, cădea răpus de un atac cerebral, iar câteva zile mai târziu se stingea pe un pat de spital. Era slujitor la Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Apostoli Petru și Pavel" din Constanța ca preot misionar. A absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași și Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. Era căsătorit și avea doi copii.
Trupul neînsuflețit al preotului Remus Dumbravă va fi depus sâmbătă, 23 martie, după-amiază, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.
Duminică, 24 martie, după oficierea Sf. Liturghii, IPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoți, va săvârși o slujbă de pomenire pentru vrednicul părinte. Slujba de înmormântare va avea loc luni, în localitatea Băneasa din județul Galați.


Comentează știrea

baciu
23 martie 2013
Coada Tomitanului

Cand ceva merge bine se gasesc intotdeauna forte care sa distruga bunul mers. Asa e la noi. De ce ar fi atat de necesar transferul complexului Sf. Mina in favoarea Arhiepiscopiei?

europeanu
23 martie 2013
Foame

Pentru ca i-e foame spagoveanului...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde