Ce specializări își aleg viitorii studenți de la "Ovidius"

2174
1
Ce specializări își aleg viitorii studenți de la

Articole de la același autor

Campusul Universității Constanța, joi, ora 16.30. Secretariatele facultăților unde se mai puteau face înscrieri aveau ușile întredeschise. După marele "tăvălug" de viitori studenți care, dimineață, umpleau holurile și aleile, acum se lasă liniștea. Și totuși, câteva candidate la studenție au dat o fugă să se înscrie spre ora închiderii, gândind-se că mai târziu e mai liber.

"Numărul de dosare este mai mare decât numărul de persoane", ne spunea mai devreme Daniel Citirigă, purtătorul de cuvânt al Universității "Ovidius", explicându-ne că mulți își depun dosare la mai multe facultăți.
Așa este. De exemplu, Cristina și-a depus dosarul la două facultăți și patru specializări: la Litere a optat pentru Franceză - Portugheză și Franceză - Engleză, iar în cadrul Facultății de Psihologie a depus o dată la Psihologie și la Psihopedagogie specială. Speră să poată face două facultăți odată, dar pentru asta ar trebui să intre la una (de preferință Litere) fără taxă.
Prietena ei, Sezen, și-a depus dosarul la Farmacie, secția Asistentă de farmacie și luni vrea să meargă și la Academia Navală să-l depună. La secția civilă. Dacă i s-ar aproba amândouă, ar alege fără să stea pe gânduri Academia.
Cristina a ales Universitatea constănțeană pentru că "părinții vor să mă țină acasă, să nu mănânc prostii prin București, să mănânc acasă mâncare bună…".
Într-un alt grup de fete, două s-au înscris la Jurnalism și Română - Spaniolă în cadrul Facultății de Litere, dar și-au depus dosarul și la Psihologie. Mădălina spune că ar prefera Jurnalismul, "dar am înțeles că este concurență mare. Azi (n.r. - ieri), erau aproximativ 60 înscriși pe 17 locuri" - se referă la cele fără taxă. Era ușor dezinformată, pentru că, până aseară, erau 28 de inși înscriși la Jurnalism.
Anabela ne-a spus, zâmbind, că a optat pentru Farmacie, Chimie și Turism. Zâmbea, pentru că știa ce ochi vom face la auzul unei asemenea diversități de opinii, "să fiu sigură că intru la una…".
Absolvenți cu bacul proaspăt luat, studenți, foști studenți sau chiar absolvenți cu masterul în CV se apleacă pe holuri asupra formularelor de înscriere. De pildă, Raluca, de 24 de ani, completa febril fișa pentru Medicină. A ajuns așa târziu că acum a ieșit de la muncă. E gestionar la un magazin. A terminat Facultatea de Științe Economice și tocmai ce și-a dat dizertația la Masterat. Acum vrea să dea la Medicină și speră să poată face ceva după aceea.

Aseară, tot Facultatea de Studii Economice deținea supremația la număr de înscriși - 521 la zi, deși și la numărul de locuri stau cel mai bine: 122 de locuri fără taxă și 573 cu taxă. Urmează Dreptul, cu 180 de înscriși până aseară pe 21 de locuri de la buget și 177 cu taxă.
La Medicină, pe 126 de locuri fără taxă și 78 de locuri cu plată s-au înscris până acum 321 de candidați. La Farmacie, sunt 190 pe 26 (fără taxă) cu 98 (cu taxă).
La Inginerie, cei mai mulți candidați sunt la Ingineria autovehiculelor - 59. Pe 15 locuri fără taxă și 45 cu taxă. În cadrul Facultății de Arte, nu e mare bătălie. Cei mai mulți - și anume 10 candidați - s-au înscris la Pedagogie muzicală, 9 la Pedagogia artelor plastice și decorative, iar la Actorie, până acum, sunt numai două înscrieri.
Înscrierile se încheie pe 23 iulie la facultățile care au probe de concurs și pe 27 iulie la cele unde admiterea se face pe bază de dosare.

Comentează știrea

galianus
20 iulie 2012
bac

E mai greu sa iei bac-ul decat sa termini o facultate.Poate n-ar fi rau si niste examene de admitere la facultate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7258 secunde