Încep înscrierile la facultate: iată ofertele universităților constănțene

2389
3
Încep înscrierile la facultate: iată ofertele universităților constănțene - universitateaovidiuscampus71-1342359873.jpg
Începând de astăzi se dă startul oficial al înscrierilor la facultățile constănțene pentru cele două universități de stat: "Ovidius" și Maritimă.

Dacă ținem cont de faptul că anul acesta n-au reușit să treacă Bacalaureatul 2012 decât 3.163 de candidați, cele peste 6.000 de locuri fără și cu taxă puse la dispoziție de Universitățile "Ovidius" (4.670), Maritimă (840) și "Andrei Șaguna" (865) pot fi considerate mult peste… necesar.

Noutăți la "Ovidius"

Calendarul sesiunii de admitere iulie 2012 la cea mai mare instituție constănțeană - Universitatea "Ovidius" - este următorul: 16 - 23 iulie - înscrieri la facultățile care au probă de concurs, 16 - 27 iulie - înscrieri la facultățile care au concurs pe bază de dosar, 24 - 27 iulie - susținerea probelor de concurs, 28 - 29 iulie - afișarea rezultatelor.

La cele 16 facultăți ale acestei universități se oferă 1.300 de locuri fără taxă și 3.370 cu taxă.

"Special pentru candidații la «Ovidius», în acest an organi-zăm două puncte de informare la sediul de pe b-dul Mamaia și la Campus, de unde se pot obține toate informațiile necesare pentru o bună desfășurare a înscrierilor. Pentru prima dată, venim în întâmpinarea viitorilor candidați chiar în spațiile din fața celor două clădiri emblematice ale comunității ovidiene, pentru o mai bună cunoaștere a ofertei educaționale", a declarat prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure.

Înscrierile se fac la sediile Universității, astfel: Campus corp A (Aleea Universității nr.1) pentru facultățile - Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Litere, Facultatea de Teologie, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; Campus corp B (Aleea Universității nr.1) - Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole; Baza Nautică - Facultatea de Educație Fizică și Sport; sediul Universității de pe b-dul Mamaia nr.124 - Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Arte; str. Ilarie Voronca nr. 58 - Facultatea de Medicină Dentară; str. Unirii nr. 22B -Facultatea de Construcții.

UMC sponsorizează 17 locuri

În perioada 16-22 iulie, între orele 9-14, inclusiv sâmbătă și duminică, Universitatea Maritimă Constanța face înscrieri pentru cele 840 de locuri la zi și 325 frecvență redusă. Departa-jarea pentru locurile fără taxă se va face pe 23 iulie, când candidații vor susține un test grilă la matematică și algebră. Și anul acesta, UMC oferă sponsorizare pentru primii 17 candidați picați în urma testului.

v v v

La Universitatea particulară "Andrei Șaguna" înscrierile se fac până pe 20 iulie, iar în perioada 25 iulie - 15 august este programată selecția de dosare. Această instituție oferă 65 de locuri fără taxă și 800 cu taxă.

Comentează știrea

...
16 iulie 2012
...

Doar 3163 de liceeni au trecut bacul in România? Tare... sau iar a-ți dat-o în bară cu jurnalismul... :)))

absolventul
16 iulie 2012
cautati altceva

din pacate nu avem universitati serioase in constanta. la ovidius pilele si spaga sunt la putere, iar la umc lucrurile stau atat de prost incat nici n-are rost sa comentezi. mergeti la bucuresti sau afara daca vreti sa aveti o sansa in viata, altfel dati banii si oficial si neoficial la toti profesori slab pregatiti

Colegu'
21 iulie 2012
"altceva"??

Ce dragut ! Da, va asteapta aia de afara, cu bratele deschise. Dar cine da spaga? Cine se foloseste de pile? .... sigur aia care invata ! Of, of...mai, mai !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7232 secunde