Ce spune Florența Marinescu despre scandalul de la Facultatea de Arte

2423
12
Ce spune Florența Marinescu despre scandalul de la Facultatea de Arte - florentamarinescu-1320677921.jpg

Articole de la același autor

"Războiul rece" de la Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius" este departe de a fi încheiat. "Cuget Liber" prezintă, în ediția de astăzi, punctul de vedere al universitarului Florența Marinescu, fost șef de catedră specializare canto.

Recent întoarsă de la Iași, de la Congresul internațional interdisciplinar cu tema "Vocea Umană", în care Constanța a fost reprezentată de trei profesori universitari de la specializările canto și pedagogie muzicală, prof. univ. dr. Florența Marinescu a ținut să aducă la cunoștința opiniei publice faptul că nu a obstrucționat în niciun fel avansarea în funcție a colegilor săi, așa cum afirmase conf. univ. dr. Daniel Sărăcescu, actual director Departament Arte.

Spre a dovedi acest lucru, Florența Marinescu afirmă că a scos la concurs, conform adresei nr. 407 din data de 9 noiembrie 2010, următoarele posturi nece-sare. Pentru studii de licență: conferențiar (poziția 3) disciplina clasa de operă și (poziția 4) disciplina contrapunct, armonie, forme muzicale, estetică muzicală, lector (poziția 16) disciplinele canto și lied, asistent (poziția 19) disciplinele dirijat clasa de operă și pian complementar, (poziția 20) disciplinele acompaniament canto și acompaniament clasa de operă, (poziția 21), disciplina acompa-niament canto, (poziția 22) acom-paniament canto și acompania-ment lied și preparator (poziția 24) disciplina canto.

De asemenea, pentru studii de master, a solicitat scoaterea la concurs a funcției de conferențiar (poziția 5), disciplina construcția muzicală, arhitectura operei - pregătirea lucrării de disertație, (poziția 6) muzică de cameră, (poziția 7) expresia dramatică în operă, costumul de teatru și imaginea scenică și management artistic.

"Singura poziție care a fost scoa-să la concurs în luna august a aces-tui an a fost de asistent, poziția 19, dirijat clasa de pian complementar, în care candidatului cu numele Pascu Ionuț, directorul artistic al Operei Naționale din Iași și prim solist al Operei Naționale din Bucu-rești, i-a fost interzisă candidatura", a adăugat prof. Marinescu.

v v v

De asemenea, aceeași sursă menționează că fosta catedră Canto are nouă titulari, dintre care un profesor universitar, cinci lectori, trei asistenți. "De doi ani, posturile sunt blocate, dar și așa, dintre cei cinci lectori, abia acum un an, doi lectori și-au luat doctoratul, unul în acest an. Un alt lector a venit în acest an 2010/11 la noi în catedră de la Teologie, iar domnul Gher-ghilescu Vasile se chinuie de doi ani să-i fie acceptat de Senat dosarul pentru conferențiar. Dintre cei trei asistenți, doi sunt doctori, unul provenind dintr-un preparator și promovat automat la asistent. Acum un an, asistentul Radu Făgărășan și-a luat doctoratul și al treilea nu este doctor. Fără acest titlu, nu se pot face promovări.

În baza documentelor pe care vi le pun la dispoziție, pe care le puteți face publice, veți dovedi cine minte, de blochează orice reacție.

În acest moment, nu s-a rezolvat nimic dintre cele cerute de stu-denți. Nu știm ce conține planul de învățământ și nici statul de funcțiuni. Sunt «oarba în Gaza». Am vorbit cu prof. Vasile Sârbu (n.r. - prorectorul Universității "Ovi-dius"). Nici el nu are documentele în cauză. Dar... le-a semnat".

Vă lăsăm pe dvs. să comentați această stare de lucruri.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ion
8 noiembrie 2011
este bolnava

pacat ca orgoliul numasurat al acestei dive conduce la o stare nefireasca in facultate. e normal sa te duci intr-o facultate si sa fi vesnic stresat de problemele mentale ale doamnei? ca nu are functie, ca nu vrea ca altul sa conduca....

coleg patit
8 noiembrie 2011
lupta cu clanul

CE USOR E SA ARUNCI CU VORBE! CE REPEDE FACETI OAMENII NEBUNI SAU VINOVATI DE CAUZE INVENTATE PTR CA ASA SUNTETI SETATI DE SEFII CLANULUI. CE MI-ATI FACUT SI MIE! MAI ION, MATINALULE, DEIE DOMNUL SA TRECI PRIN TOT CE A PATIT FEMEIA ASTA DE LA CLAN SI INCA PESTE! NU MINTE, DAR SPUSUL ADEVARULUI O COSTA AL NAIBII!IMPARATUL N-ARE HAINE!

o colega sincera
8 noiembrie 2011
felicitari

Bravo Florenta! Fara implicare si fara munca nu se ajunge la rezultate.Saracescu a venit ca sa o razbune pe Cristescu, ai vazut ce a declarat in ziar, nu tu proiecte, griji pentru procesul didactic, pentru studenti. Astea el nu stie cu ce se manaca. A venit ca sa strice, vechea lui iubire Cristescu! Cred ca s-a saturat si ea care e femeie destepta sa mearga la drum cu un incompetent! Daca s-ar fi consultat cu Cristescu lucrurile ar fi mers mult mai bine. Face de capul lui. FLORENTA FI VIGILENTA!

colega
8 noiembrie 2011
jenant

Dna conf. dr. Daniela Carutiu lasati urme, comentariul de la nr. 3 este al dvs., toata lumea stie ca numai dvs. faceti asemenea greseli de ortografie. "FLORENTA FI VIGILENTA" - dna conf. dr. in acest caz "FI" se scrie cu doi "I". Toti colegii din facultate in urma adreselor sau mail-urilor trimise de dvs. au constatat ca nu stiti sa folositi limba romana, atat in scriere cat si in vorbire. Exemple din adresele si mail-urile dvs.: vă aducem la cunoștiință, ce faci vi, conform cărții planele de învățământ...,etc. RUSINE!!! Terminati cu mizeriile!!!

Graur
8 noiembrie 2011
saraca limba romana!

Bai, Ioane! "sa fi" se scrie cu 2 de i!!!!!Te doare, te doare, mama ei de gasca!

un coleg deja scarbit
8 noiembrie 2011
oare intereseaza pe cineva acest conflict?

Dragele noastre vesnic nemultumite, credeti ca toate aceste articole va vor aduce la locul mult ravnit, credeti ca vor spala toate mizeriile cu care va ocupati de atatia ani de zile, ca va vor crea o alta imagine, ca va vor iubi colegii si studentii? Credeti oare? V ati gandit vreo secunda ca persistand in asemenea circ nu faceti decat sa va ingropati si mai tare? Penibilul ce va caracterizeaza nu starneste decat mila noastra a colegilor si sila studentilor care aud la putinele ore pe care va mai amintiti sa le mai prestati din cand in cand, cum aruncati cu noroi in colegii care spre deosebire de dvs, vin la ore, pt ca asta face un cadru didactic(de orice grad ar fi el). Asadar, faceti bine si exercitati va meseria, nu v ati nascut nici sefe si nici mari artiste. Pe praful asta va mai permiteti sa va mai dati in stamba? Ce ar fi sa va evaluati ultimile aparitii ca artisti- concertele din baie ale d-nei Marinescu si din greu pictatele penibilitati de tablouri ale d-nei Carutiu...... In concluzie, cine citeste aceste articole nu face decat sa se amuze, detaliile de norme, posturi, etc nu intereseaza pe nimeni, oamenii oricum nu inteleg cine sunteti voi si ce vreti de fapt....deci degeaba. SUCCES !!!!!!!!!!!!!!

alegator universitar
8 noiembrie 2011
Intrebare

PE CAND SI UN RECTOR REPETENT, PENTRU CA DIRECTOR DE DEPARTAMENT REPETENT AVETI?

Dvorac
8 noiembrie 2011
raspuns

Da ce ma, repetentii nu e buni?

spaima cadindatului
9 noiembrie 2011
ptr 7

dupa ce-l alegeti pe cojoc o sa aveti si un rector repetent

un artist
9 noiembrie 2011
Pt NR 2

Florenta,daca tot comentezi, macar nu folosi expresiile pe care ni le-ai spus de-a lungul anilor ("imparatul n-are haine").Toti iti cunoastem ticurile verbale si exprimarea vulgara;e clar ca esti plina de complexe si ai ajuns sa blestemi prin ziare si sa injuri prin comentarii ba pe unii ba pe altii.Mai bine ai lasa interviurile la ziar si comentatul pe la articole si ai face orele cu studentii.Vai de tine ca ai imbatranit atat de urat! Ai sufletul plin de murdarie si ura,iar pe la colturi pana si prietenii tai de la canto rad de tine si te iau in ras! Mai bine lasa-ne sa ne vedem de orele si studentii nostri! Mi-e mila de tine, Florenta!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7786 secunde