Motivul incredibil al scandalului de la Facultatea de Arte

1506
14
Motivul incredibil al scandalului de la Facultatea de Arte - saracescu-1320426816.jpg

Articole de la același autor

Scandalul de la Facultatea de Arte a intrat într-o nouă fază. După fel de fel de acuze, de la abuz în funcție până la mesajele anonime cu șpăgi, e timpul să aflăm și motivele.

Ieri, conf. univ. dr. Daniel Sărăcescu, directorul Departamentului Arte din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, ne-a povestit cum a susținut-o, în anul 2006, pe conf. univ. dr. Florența Marinescu pentru funcția de decan al Facultății de Arte.
"Doi ani, am colaborat bine. Cum spunea dânsa la vremea respec-tivă, fără lucru în echipă nu se poate face nimic. Din 2008, când la con-ducere a venit decan Carmen Cristescu, a început războiul, pe care poate într-un final îl voi curma de la rădăcină. Dacă nu acum, măcar cu noua conducere a Universității. Doamna Cristescu n-a rezistat decât doi ani și de atunci noi nu avem decan. Problemele sunt de altă natură. Dorința de a fi sus, de a fi cel mai bun, cel mai apreciat, ca unică valoare de fapt a acestei instituții, a alunecat pe o pantă pe care nu mai vreau să o comentez acum", ne-a declarat directorul departamentului.

"Problemele trebuia rezolvate la timp"
Daniel Sărăcescu lucra, ieri, la o grilă solicitată urgent de conducerea Universității, întrucât Ministerul Educației, prin noua lege, impune un nou concurs, acela de abilitare academică pentru posturile de profesor și conferențiar: "În condițiile în care punctajul unui conferențiar nu ajunge la limita minimă impusă de standarde, probabil se va umbla la salarizarea cadrului didactic, ori la denumirea funcției". Să te ții atunci scandaluri! "Dacă la specializarea teatru nu cred că vor fi probleme, la muzică este un pic mai delicat, pentru că desparte în categorii com-pozitori, interpreți sau teoreticieni", a precizat Sărăcescu.
Și a urmat și explicația: "Nu mi-am dorit niciodată să scot la suprafață problemele noastre delicate de aici, dar la specializările canto și arte plastice nu s-a vrut ca lumea să promoveze. La canto, este un singur profesor universitar, restul lectori asistenți, iar la plastică, un singur conferențiar, restul lectori asistenți. Problemele sunt vechi și, din păcate, n-au fost rezolvate la timp, iar ca orice lucru nerezolvat, el se adâncește și capătă o dimensiune deloc de dorit".
Încercând să demonteze afirmațiile făcute la adresa activității sale în comentariile la articolul "Acuze grave la Facultatea de Arte", conf. univ. Sărăcescu a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu îi este teamă de niciun control și că are argumente legale pentru toate deciziile luate și în interesul învățământului, ținând cont de posibilitățile financiare, pentru că se știe că Facultatea de Arte nu este una bogată.

Exmatricularea deținătorului Premiului UNESCO
Cătălin Țoropoc a câștigat Premiul UNESCO Ion Perlea anul acesta, o foarte importantă distinc-ție. Este colaborator al Teatrului de Balet "Oleg Danovski" în calitate de solist, la aceeași instituție la care colaborează și Daniel Sărăcescu. Chiar au cântat împreună.
"Când în Senat am văzut lista cu studenții care trebuie exmatricu-lați, pe motiv că nu au obținut creditele necesare pentru a promova, Cătălin avea 21 de credite dintr-un minimum admis de 30 de credite. Justificarea lui că n-a știut nu ține, pentru că este obligația fiecărui student să știe ce-i cu viața lui într-o universitate. Consider că era și datoria cadrelor didactice de a sprijini un bariton extraordinar, care a progresat într-un timp atât de scurt", a precizat Sărăcescu.
Întrebat dacă nu putea să-l recompenseze pentru valorosul premiu cu mai multă înțelegere, directorul departamentului a răspuns: "Ar fi trebuit să facem excepție pentru toți ceilalți șapte colegi ai lui de pe listă. Este un regulament care are statut de lege. Și, în condițiile în care stau cu sabia lui Damocles deasupra capului și mi se vânează greșelile pentru a fi reclamat la toate forurile, atunci suflu și-n iaurt". Cel mai probabil, Cătălin Țoropoc va da admitere din nou și va pierde anul I.

Conf. Diana Cheregi s-a alăturat dialogului nostru cu Daniel Sărăcescu, afirmând: "Nu face bine nimănui acest scandal. Nici persoa-nelor care vorbesc despre o atmosferă proastă, nici studenților și celorlalte cadre care își văd de treabă. Am înțeles din comentariile pe care le-am văzut că, după o lună și jumătate de la începerea anului universitar, că nu avem orare și studenții sunt plimbați de colo-colo. Vă rog să veniți la teatru (specia-lizare - n.r.) și veți vedea că orarul este afișat, studentul știe când să vină, ce ore are, chiar dacă nu este un orar definitiv. Dar acest orar cuprinde toate disciplinele. Nu știu cui folosește să ne pălmuim, să ne sâcâim unii pe alții de atâta vreme. Studentul te vede, se uită, dar el vine să facă treabă, nu să citească cum ăia se bat între ei. Adevărul este undeva la mijloc, ca întotdeauna".



Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Repr. studentilor in Senatul Univ. Facultatea de Arte
5 noiembrie 2011
...intr-un final..

Ma bucur Simona ca ai cerut si o alta parere. Sustin opinia domnului director Daniel Saracescu.

MARIA
5 noiembrie 2011
MARIA

FACULTATEA DE ARTE!ARTA INSEAMNA FRUMOS!OAMENII CARE SE OCUPA DE ARTA...SUNT ARTISTI...ARSTISTII SUNT OAMENI CARE AR TREBUI SA AIBA UN SUFLET NOBIL...CURAT..SA POATA TRANSMITA PRIN CEEA CE FAC EMOTIE SA INCARCE SPECTATORII CU ENERGIE POZITIVA...CEEA CE SE INTAMPLA E URAT..URAT DE TOT.PENTRU NUMELE LUI D-ZEU OPRITI-VA !FACETI CEVA CONSTRUCTIV...MACAR VOI ARTISTII...DACA POLITICIENII NU.NOI PUBLICUL,AVEM NEVOIE DE VOI...LASA-TI ORGOLIILE PERSONALE...LOVITURILE PE SUB CENTURA...CONCENTRATI-VA ..SI FACETI CEVA BUN!

profesor
5 noiembrie 2011
Opinie

Nu este frumos d-le SARACESCU dupa ce ai ajuns in functia de director sa acuzi personalitati de la celelalte catedre care sunt membrii fondatori ai facultatii de Arte si care au luat pe langa ei cadre didactice tinere de pe bancile facultatii sau de la scoli generale si i-au indrumat sa devina universitari. Mai trebuia sa spuneti, sa cunoasca lumea, care citeste ascet articol, ca in primul rand, trebuie sa detii titlul de doctor si dupa aceea te poti gandi la promovare pe posturi de lector, conferentiar si propesor universitar, unde-i lege nu-i tocmeala.Nu mai derutati tineretul!

coleg
5 noiembrie 2011
Previziune

Stimate coleg ai fost girat cu cea mai mare incredere din colectiv, l-ai dat jos cu acuze garve, prin revolutie, asmutind toate cadrele didactice impotriva lui, pe prof.dr Ibram Nuredin, cel care a infiintat facultatea renuntand la conducerea unui alt decanat,om cinstit, iubit de toata lumea, extraordinar dascal, omul s-a imbolnavit, la fel ai facut si cu urmatorul decan, prof.dr.Florenta Marinescu, soprana de renume care a consolidat specializarea canto, dosare trimise peste tot, cu acuze la fel de grave, pe care tu ai adus-o in facultate,de doua ori ai fost ales in functia de secretar stiintific al facultatii si de tot atatea ori ti-ai dat demisia. Norocul d-nei conf.dr.Daniela Turcanu-Caruti, care stie toata lumea ce om deosebit este, sa-l pui la rana, ca nu a iesit Director de Departament,ca pedeapsa va fi mai usoara. Esti coordonatorul programului de Pedagogie muzicala si de doua ori nu ai reusit sa-l acreditezi. Ti s-a dat din mila dreptul sa functionezi sa nu ramana cadrele didactice, toate profesori universitari si conferentiari, pe drumuri, pentru ca te-ai incapatanat sa nu introduci disciplinele prin care absolventii ar fi reusit si ei sa se incadreze profesori, conform misiunii asumate. Absolventii de pedagogie muzicala detin o diploma ilegala!!! Previziunea este ca foarte curand iti vei da demisia si din acesata functie, ca nu esti in stare decat sa creezi confuzie in jur. Noi, majoritatea colegilor nu mai avem incredere in tine, fara suparare.Esti vesnic revoltat, nemultumit asta e o stare romantica, depasita de vremuri. Gata suntem in postmodernism!

spectator - din afara
5 noiembrie 2011
cum oare?

cum oare se poate asa ceva, majoritatea nu are incredere in dnul Saracescu si totusi majoritatea l-a ales? vedeti ca vb prostii, se vede clar rautatea dvs dna coleg de la nr.4. potoliti-va doamnelor ati pierdut alegerile! am descoperit cu comentariul dvs doamna coleg ca dnul saracescu spune adevarul in articol, ca a fost alaturi de florenta marinescu cat a fost decan. in alte conditii de ce l-ar fi dat jos pe dnul ibram, cum spuneti dvs, decat sa o puna pe dna marinescu decan. vedeti cum va dati de gol?

colegii de la teatru
5 noiembrie 2011
gata!!!!!!!!!!!

Revenim cu rugamintea de a incerca sa adoptati o atitudine academica, nu suntem in culisele teatrului!!! Suntem din interiorul Facultatii de Arte si avem obligatia de a comenta pentru a informa publicul ca nimic din ceea ce spuneti nu este adevarat, doriti doar sa discreditati un coleg al dvs pentru ca a fost ales sef de departament. Itelegeti dragi colegi de la canto si o mica parte de la arte plastice ca, in primul rand, va discreditati pe dvs. cu aceste comentarii mincinoase! Vom lua atitudine, nu putem permite sa aruncati cu noroi in munca si in rezultatele muncii noastre!!! COLEGII DE LA TEATRU

student de la arte
5 noiembrie 2011
titluri si diplome

Dragi colegi protestatari, haideti sa nu ne mai ascundem in spatele unor diplome si a unor grade didactice. Inainte de toate invatati sa fiti oameni, din pacate pentru asta nu exista scoala.Aveti varste la care e mai greu sa va reveniti, pacat pentru timpul pierdut, timp in care relatiile dvs cu oamenii v ar fi putut face viata mai frumoasa. Indiferent de rezultatele demersurilor dvs, cei care au de pierdut nu sunt decat studentii. Acestia stiu foarte bine cine sunt profesorii lor, care sunt cei ce le vor binele ....se vede doamnelor, din comportament,din atitudine, dintr o vorba , dintr o privire....NU E TARZIU SA VA OPRITI.

colegii de la teatru
5 noiembrie 2011
aveti grija!!!

dragi colegi de la universitate, ne alaturam voua si va atragem atentia, poate nu va dati seama in aceste momente, acesta diva nerealizata (stim cu totii asta - daca nu era partidul sa mai cante si ea, prost ce-i drept, dar se lauda ca a cantat), a desfiintat tot pe unde a trecut, asa ca aveti grija, lasati-o acolo unde a cazut, nu incercati sa o mai ridicati. asta a distrus teatrul, va aduceti aminte cum statea ea in comisie si dadea afara solisti, instrumentisti si coristi, cu zambetul pe buze. tineti-o in frau, nu o lasati sa va distruga, e un om extrem de rau!!! pe dna aida abagief care a infiintat sectia de unde ea mananca acum a dat-o afara fara urma de regrete, e o vipera, nu are suflet si constiinta. acum o luna am auzit ca vrea sa vina director la teatru, doamne am facut rugaciuni, bine ca ne-a ascultat dzeu ruga. asa ca aveti grija si dati-i peste bot sa nu aveti jene ca este un zero barat, toti absolventii care vin la noi se plang de teroarea in care i-a tinut marineasca si nici nu a fost in stare sa-i invete ceva! va dorim bafta. dzeu vede si nu va lasa!

fost student
5 noiembrie 2011
ptr nr. 3

pe cine crezi tu ca pacalesti? pe legea veche puteau promova si doctoranzii!!! da, acum nu se poate, ti-a iesit figura, esti penibila, mai ai si tupeul sa comentezi. sa-ti fie rusine, ti-ai batut joc de tinerii din catedra, adevarati artisti nu ca tine! ce bine ar fi sa faca cineva o analiza a lucrarilor tale, dna carutiu!!! numai vorbe, nimic concret, nici pentru scoala generala nu esti buna de profesor! scorpie, ti-ai batut joc de noi! sper sa se schimbe ceva macar pentru studentii de acum si pentru cei ce vor veni, daca vor mai veni!

ce conteaza?
6 noiembrie 2011
incredibil si pentru noi

Viermi, viermi, viermi!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.941 secunde