Ce subiecte le-au picat elevilor la simularea județeană a Evaluării Naționale

1353
Ce subiecte le-au picat elevilor la simularea județeană a Evaluării Naționale - eleviexamene1-1643204960.jpg
Astăzi, 26 ianuarie, a debutat prima probă a simulării județene a examenelor naționale pentru elevii claselor terminale din județul Constanța (clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a), proba la Limba și literatura română.

Reamintim faptul că, pentru participarea la prima simulare județeană a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a, s-au înscris 121 de unități de învățământ, reprezentând 93% din totalul instituțiilor școlare din județ, iar pentru simularea județeană a Examenului de Bacalaureat: 49 de unități de învățământ (86% din numărul total).

Proba de astăzi s-a derulat în conformitate cu prevederile metodologice în vigoare, atât din punct de vedere al organizării, cât și al tipului de subiecte (acestea, precum și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul instituției noastre - http://www.isjcta.ro/subiecte-si-bareme/).

La clasa a VIII-a elevii au avut de analizat la subiectul I două texte – „Accidentul” de Mihail Sebastian și un articol intitulat „Schiul – o istorie de peste 5000 de ani, iar la subiectul II au avut de redactat o scrisoare despre o vacanță la munte.

„Implicarea și participarea semnificativă la aceste simulări demonstrează faptul că elevii, părinții și cadrele didactice au înțeles principalul lor obiectiv, acela de a familiariza participanții cu rigorile organizatorice ale unor astfel de examene, precum și șansa de exersare a achizițiilor elevilor, șansă care poate acoperi componenta de autoevaluare, esențială în pregătirea corespunzătoare a fiecărei probe în parte”- prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Mâine, 27 ianuarie, se va desfășura cea de-a doua probă a simulării, după cum urmează:

          ⁃        disciplina Matematică pentru elevii claselor a VIII-a;

          ⁃        disciplina obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pentru viitorii absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4699 secunde