Ce surprize pregătesc organizatorii pentru Festivalul "Dan Spătaru"

108

Articole recomandate

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară "Dan Spătaru" va avea loc în perioada 2-4 octombrie la Medgidia. Organizatorii, Consiliul Local, Primăria Medgidia și Casa de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu", au stabilit deja și invitații ediției.

Astfel, în prima seară vor urca pe scenă, după concurs, Silvia Chifiriuc, Stela Popescu și Delia. A doua seară aparține muzicii dance și vor cânta Anna Lesko și Connect-R, iar ultima seară va aparține lui Nico.

Concurenții vor cânta acompaniați de orchestra condusă de Ionel Tudor, iar prezentator va fi, ca și în anii trecuți, Octavian Ursulescu.

"Țărăncuță, țărăncuță", "Nicio lacrimă", "Nu-ți șade bine când plângi", "Nu m-am gândit la despărțire", "Oare, oare, îți pare rău", "În rândul patru", "Drumurile" sunt doar câteva dintre șlagărele marelui cântăreț. Dan Spătaru a bătut recordul la aplauze, în Cuba: 16 minute și 19 secunde.

In memoriam

Dan Spătaru s-a născut în 2 octombrie 1939, într-o familie de învățători, Gherghina și Aurel Spătaru. Copilăria și adolescența și-a petrecut-o la Aliman, comuna natală, și la Medgidia, alături de sora mai mare Puica (Maria Nicola). Când avea 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii s-au mutat la Medgidia la o mătușă pentru a îndeplini dorința mamei: "copiii mei trebuie să învețe carte". Dan a urmat liceul și a început cariera de fotbalist. A jucat la "Progresul", apoi la "Știința București". În anul III la "Facultatea de Educație Fizică și Sport" din cauza herniei de disc a trebuit să se lase de fotbal. Tânărul Dan Spătaru s-a dedicat școlii și muzicii. Era student când a început să cânte la "Casa Studenților" în anul 1962. A început cu muzică italiană, care era la modă, iar dragostea pentru muzică a moștenit-o din familie, tatăl său cântând la vioară. Primul mare succes l-a avut cu "Măicuța mea", de Temistocle Popa, iar în anul 1972 o cunoaște pe viitoarea soție, Sida, la "Teatrul Fantasio" din Constanța. În 1974 s-au căsătorit și au avut un copil, Dana.

A murit în urma unui infarct, pe 8 septembrie 2004, iar la înmormântarea sa au participat peste 10000 de oameni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Fără tatuaje și piercinguri în școli
Pagina a fost generata in 1.3148 secunde