Sorin Rugină, noul rector al Universității "Ovidius":

"Cea mai grea misiune va fi alegerea prorectorilor"

1042
10

Articole recomandate

Într-un ritm halucinant, printre pacienți, telefoane, semnături, programări de întâlniri, noul rector al Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Sorin Rugină, se desprinde cu greu de pacienții săi de la cabinet pentru a oferi un interviu.

- V-au felicitat contracandidatele?

- Da, doamna Stăiculescu mi-a trimis un sms și ieri am sunat-o, iar în emisiunea de la o televiziune mi-au făcut o surpriză și au contactat-o și pe doamna profesor Catrinoiu, care mi-a urat mult succes în realizarea planului managerial și sănătate.

- Intenționați să le cooptați în conducerea universității?

- Intenționez să le raliez la programul meu, dar nu și în conducerea universității. Eu am în spate o echipă foarte puternică, din care va trebui să-mi aleg viitorii prorectori, care mi se pare o misiune dificilă.

- Mi-ați intuit următoarea întrebare: care va fi cea mai grea misiune?

- De alegere a prorectorilor, pentru că va trebui să-i aleg în funcție de nevoia de moment și de problemele care trebuie rezolvate urgent, pe axa de învățământ. Din acest punct de vedere, am sufi-cienți oameni cu care să fac o echipă. Am avut parte de o campanie făcută de profesioniști în alegeri universitare, care, știu că mă repet, dar acum doi ani erau în cu totul alte tabere. Și am avut surpriza, la momentul când s-au aflat voturile, să fie o explozie generală. Dintr-o dată m-am simțit ca-ntre prieteni și le-am zis că știu de ce m-au ales: pentru că mai am doi ani până la pensie și consideră că nu mă voi lega de scaun. A fost un moment de descătușare și vă mărturisesc chiar înălțător. Singur nu aș fi putut câștiga, iar dacă nu era această echipă, nu se păstra nivelul academic al campaniei, mai ales că au fost tendințe de a se pleca mai puțin academice. Bucuria mea a fost că a ieșit un scor mai mare decât l-am estimat noi. Nu ar fi fost rău dacă se intra în turul doi, pentru că și așa am fi câștigat, întrucât diferența a fost mare. Le mulțumesc tuturor colegilor mei, în special celor de la Medicină, care au votat așa cum am spus: secret, liber și responsabil. Și nu numai la Medicină, au fost și alte facultăți la care s-a votat sub presiune electorală. Repet, este un succes al tuturor celor care m-au votat și al echipei care m-a susținut, dovadă că nu s-au înșelat și au ales soluția.

De fapt, cel mai mare succes este că au venit la vot într-un număr atât de mare, după aceea că au votat cât se poate de liber și în al treilea rând că vor sta să ne urmărească ce facem, pentru că acesta a fost și mesajul doamnei Catrinoiu. O să facem, pentru că am promis lucruri pe care le putem face.

- Dintre actualii prorectori păstrați pe cineva?

- Nu vă pot spune, deocamdată, nimic. Este atribuția rectorului să stabilească echipa, pe care de-abia de săptămâna viitoare o veți putea afla. Deocamdată, nu am primit numirea de la minister, așa încât nu este momentul să fac asemenea declarații. Am vorbit deja cu domnul Bordeianu, mă introduce în pro-blematica nouă, m-a invitat săp-tămâna viitoare la consiliul de administrație. Deja m-au contactat cei din Consiliul Național al Rectorilor.

- Pe lângă universitarii Mihai Gârțu, Ion Botescu și Alexandru Bobe, care v-au însoțit în permanență, cine mai face parte din echipa dvs.?

- Acesta a fost staff-ul de campanie, iar în echipă sunt toți ceilalți, pot să vă dau 100 de nume, dar nu mai vreau să-i supăr, pentru că deja mi-au reproșat că doar pe unii i-am nominalizat.

- Cum veți reuși să faceți față și consultațiilor cu pacienții, și misiunii foarte dificile de rector?

- Voi fi nevoit să-mi concep altfel programul. Indiscutabil, în faza aceasta prioritară este Univer-sitatea, iar echipa mea medicală poate compensa lipsa mea. Vom face și selecția cazurilor unde trebuie să-mi dau eu competența. Și aici am o echipă foarte bună și nu-mi fac probleme din acest punct de vedere. Nu voi mai putea fi la fel de abordabil și folosesc acest prilej pentru a-mi anunța pacienții să respecte programul afișat. Voi încerca să-mi organizez activitatea extra-didactică în așa fel încât să mă pot ocupa în totalitate de partea rectoratului, acesta fiind și motivul pentru care am candidat.

- Veți putea duce la bun sfârșit tot ce v-ați propus într-un mandat atât de scurt?

- Universitatea funcționează, nu

s-au oprit toate verigile. Am zis că sunt anumite porțiuni care nu func-ționează și pe care trebuie să le dinamizăm. Poate că unele porțiuni sunt chiar defecte și acestea trebuie schimbate. E clar că există facultăți unde sunt mari disfuncționalități, dar nu le nominalizez pentru că trebuie să văd ce mijloace legale am ca să le dinamizez. Poate se îndreaptă lucrurile și nu e totuși de înlocuit piesa, adică omul. Care poate că vrea să se muleze pe ceea ce se cere. Problema este că la români nu există disciplină și toată lumea vrea să conducă.

v v v

Dincolo de această reușită se află însă și familia Rugină. Noul rector ne-a mărturisit că are un băiat care este avocat în București și este bunicul a doi nepoți: un băiat de 8 ani și o fetiță de 5 ani, care, deși și-ar fi dorit să petreacă mai mult timp cu bunicul, acum se bucură de frumoasa reușită. 

Comentează știrea

Dilematec
15 mai 2014
Felicitări

Domnilor, este cert ca așa campanie elegantă nu a fost niciodată la ovidius . Sorin Rugina este, de departe, cel mai bun canidat, iar echipa lui, daca rămâne unita, va impune o Direcție academica in constanta. Așa ca, ar fi bine sa rămână doar cei care au înțeles mesajul de unitate si competenta. Oricum, felicitări tuturor celor care au contribuit la aceasta victorie frumoasa!

din echipa Rugina
15 mai 2014
aviz amatorilor

La prof.dr.Rugina nu tin fitele, impostura, vulgaritatea si simularea academinsmului. Cei care o faceti asa, trei pasi in spate. Cei care ati fost marginalizati si ostracizati tocmai fiindca sunteti puternici si bine pregatiti, haideti sa dati o mana de ajutor la reconstructia UOC. Acest rector nu poate fi pacalit. Stie exact cum au stat si stau lucrurile, Nimeni nu-l face.Incercati si veti vedea......

Student
16 mai 2014
Echipa cu profu spagar bobe?

Cica cinstit, pai eu cu asta aranjam examenele!

Gigi
16 mai 2014
Pt student

Fraiere..puti a branza...

Read Much more
19 mai 2014
Read Much more

vaporizer reviews Stiri Cultură-Educație : "Cea mai grea misiune va fi alegerea prorectorilor" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Read Much more http://comfyusa.com/best-e-liquid/roug-vaping-on-top-of-hookah-pen-flavors-ratings.asp

next page
19 mai 2014
next page

ecigs Stiri Cultură-Educație : "Cea mai grea misiune va fi alegerea prorectorilor" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online next page http://arabchildrencongress.com/e-liquid-calculator/cigarette-realm-through-ecigarettes-reviews.asp

Conu Iancu
26 mai 2014
He , he , he !

Toti khazarii perciunati , palariosi , talmudisti , si-au tras posturi de ....rectori , pro-rectori , co-rectori , di-rectori ...Mai luati o pauza , dracilor !

Conu Iancu
26 mai 2014
Haide breee

Extraordinar ce comentarii sforaitoare ...Cine a mai vazut jidan sa nu sara in cap daca vede lucind paralele in mana goim-ilor ? Ia uite ce spune hrisovul dupa care isi croiesc "recturile" aste drum pin viata ... -Abhodah Zarah 2a T: "Fa bisnita in continuare cu non-evreii daca au sa dea bani." -Baba Kamma II 3a: "Evreii pot folosi minciuni ("subterfugii") pentru a insela un non-evreu." -Baba Mezia 24a: "Evreii pot fura de la non-evrei. Daca un evreu gaseste un obiect pierdut de un non-evreu, nu trebuie sa-l inapoieze." (De asemenea este afirmat si in Baba Kamma 113b) -Choschen Ham (156,5 Hagah): "Evreul are voie sa se duca la Akum (non-evreu), sa-l conduca, sa faca afaceri cu el, sa-l insele si sa-i ia banii. Pentru ca bogatia non-evreilor trebuie sa fie privita ca proprietate comuna si apartine primului care o ia." -Choschen Hamm 388, 15: "Daca se poate dovedi ca cineva a dat banii Israelitilor la Goyim, trebuie gasita o posibilitate prudenta sa-l razi de pe fata pamantului." -Kethuboth 11b: "Sexul este permis cu o fetita de 3 ani, lacrimile vor veni din ochi din nou si din nou, tot asa si virginitatea se va intoarce fetitei de sub 3 ani." Daca vreo fetita este molestata in preajma universitatii , eu va recomand sa fiti cu luare aminte la perciunati , fie ei rectori sau doar resturi...

navigate to this web-site
31 mai 2014
navigate to this web-site

electric cigarette rolling machine Stiri Cultură-Educație : "Cea mai grea misiune va fi alegerea prorectorilor" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online navigate to this web-site http://6800varde.dk/best-e-liquid/why-you-should-use-e-health-cigarette-to-quit-smoking.asp

see this site
31 mai 2014
see this site

fantasia hookah pen Stiri Cultură-Educație : "Cea mai grea misiune va fi alegerea prorectorilor" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online see this site http://sarnt.com/best-e-liquid/top-features-of-the-blu-e-cig-kit.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3071 secunde