Premieră în istoria Universității "Ovidius" din Constanța

Confruntare directă a celor trei candidați la funcția de rector

1317
13
Confruntare directă a celor trei candidați la funcția de rector - confruntare-1399656812.jpg

Articole de la același autor

Dezbaterea publică lansată vineri, 9 mai, de staff-ul prof. univ. dr. Sorin Rugină a oferit prilejul celor prezenți în Aula Magna să cunoască trei cadre universitare ambițioase, care nu precupețesc liniștea familiei pentru a se arunca în lupta pentru "Normalitate la Universitatea Ovidius": prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, prof. univ. dr. Sorin Rugină și prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu.

"Normalitate" - acesta este cuvântul de ordine care tronează efectiv, la ora actuală, pe buzele tuturor, pentru că Universitatea "Ovidius" din Constanța este și "cloaca în care unii se uită la stele", dar "și organismul bolnav care are nevoie de doctor".

Moderată cât se poate de corect, chiar cu cronometrul în mână, dar total destins, de prof. univ. dr. George Stănculescu, fost decan al Facultății de Educație Fizică și Sport, confruntarea a debutat cu alocuțiunile de 10 minute ale celor trei candidați.

Fiecare și-a expus planul managerial, încercând să scoată în evidență punctul forte. Dr. Doina Catrinoiu, prin cele cinci axe ale proiectului său, dorește să le redea încrederea tuturor cadrelor universitare constănțene că "Ovidius" are un potențial care poate fi resuscitat.

Dr. Sorin Rugină și cele șapte direcții ale planului său managerial au o deviză comună: Unitate - Onoare - Competență, acronim la Universitatea "Ovidius" Constanța, în spatele căreia stă un om care a deținut o lungă perioadă funcția de ordonator de credite.

Cele trei axe care stau la baza proiectului prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu sunt clare: dezvoltarea cercetării științifice, internaționalizarea prin creșterea numărului de studenți străini și profesori care vin și pleacă, dar și integrarea în dezvoltarea regională.

Alocuțiunile au fost urmate de seturi de cinci întrebări scrise de public pe bilețele adunate în patru boluri și care au fost adresate de moderator într-o ordine prestabilită. Spațiul tipografic nu ne permite detaliere întrebărilor și răspunsurilor, cert este că am asistat la o dezbatere publică elegantă, academică, dar și cu accente de ușor sarcasm, care au mai destins atmosfera, încordată nu atât pentru auditoriu, cât pentru cei trei aflați pe scenă și care avem convingerea că au făcut tot posibilul să se facă înțelese mesajele lor și dorința de "NORMALITATE". În timp ce dr. Rugină a încheiat prin a-i îndemna pe toți colegii săi să vină la vot, prof. univ. dr. Stăiculescu a lansat un apel la iertare și încredere, în numele imaginii și viitorului acestei universități.

v v v

Alegerile pentru funcția de rector al Universității "Ovidius" din Constanța se vor desfășura luni, 12 mai, la Cantina din b-dul Mamaia nr. 124, între orele 8 și 20. Alegerile sunt validate dacă participă cel puțin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele de votare. Foarte mulți dintre universitari se așteaptă, însă, la un al doilea tur de scrutin, după cum i-am auzit comentând, vineri, în Aula Magna.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
din UOC
10 mai 2014
Trist! Trist!

In UOC nu se mai raspunde la intrebarea "ATI LUAT SPAGA?" De ce?De ce? Negati macar sau nici asta nu mai puteti, candidat Staiculescu!

UOC
11 mai 2014
SUCCES

Felicitări dl prof Rugina pentru prestația dvs eleganta si onorabila.Sunt sigur ca veți cîștiga!

universitar
11 mai 2014
realitate

Pai dna Staiculescu are nevoie de iertare, in primul rand de la colegii de la drept!!! Dnul Rugina era castigator din 8 mai, pe 9 insa, dupa confruntarea din Aula si emisiunea de la TV Neptun, procentul a crescut cu 20%. Deci rezultatul final dupa ziua de luni va fi 77% - 78% pentru dnul Rugina!!! Felicitari MAGISTER!!!! PS: Dna Catrinoiu a pierdut datorita echipei!!! Dna Staiculescu a pierdut pentru ca o cunoaste lumea!!!! Doamnelor nu disperati - VIATA MERGE INAINTE!!!

myky
11 mai 2014
rector

Carte de vizita , care sa fie luata in seama are doar dna prof. Staiculescu ; cei doi catrinoiu si rugina , ioc. In plus sunt doi epuristi . Vom alege Staiculescu pentrua sparge gasca .

Pariza Doina
11 mai 2014
-

Oricine ar iesi rector, important e sa le elimine pe cele doua forme de viata care raspund la numele de fulea si panaitescu. O nesfarsita scarba pentru aceste vietati care poluau aerul la sedintele consiliului de administratie. Si organizarea de alegeri pentru toate structurile, sa dispara femeile de serviciu deghizate in cadre didactice din aceste structuri. Cativa mucosi penibili si fara nici un merit au adus Universitatea in pragul colapsului. Asta din cauza frustrarilor si a bolilor psihice de care sufera.

coleg
11 mai 2014
succes

SUCCES Sorin Rugina - medicina nu te-a ales in consiliu dar, atentie, te voteaza in proportie de 70%. la consiliu era Bordei si stii ce ne face daca nu votam cum spune el!!!! SUCCES!!!!

Gabita Stanciu
11 mai 2014
lamurire

Copilasi, stati cuminti...stiu ca ati aflat tradatorii de la voi din echipa dar tot noi o sa punem mana pe putere...nulitatile din universitate tot pe noi o sa ne aleaga. echipa Catrinoiu iese orcium...iar serviciile nu o vor salva pe Staiculescu...de rRgina...prea slab...

elche
11 mai 2014
gresit

Copilasi, stai linistiti, ca rectorul nu se poate instala fara semnatura ministerului. Iar ministerul a fost foarte clar in ceea ce priveste prezenta catrinoaicei. Niet!!!!!! Asa ca voi votati-o cu 200%, e vax.Nu sunteti de capul vostru la UOC, indiferent la cati camatari v-ati imprumutat.

Răspuns la: lamurire
Adăugat de : Gabita Stanciu, 11 mai 2014
Copilasi, stati cuminti...stiu ca ati aflat tradatorii de la voi din echipa dar tot noi o sa punem mana pe putere...nulitatile din universitate tot...
coleg cu myky
11 mai 2014
eroare

poate ca sparge gasca dar, nu sparge spaga!!!! ce sa faca mai myky femeia asta, e trecuta, gata a adunat desctul in 12 ani de madate succesive!!!!

Răspuns la: rector
Adăugat de : myky, 11 mai 2014
Carte de vizita , care sa fie luata in seama are doar dna prof. Staiculescu ; cei doi catrinoiu si rugina , ioc. In plus sunt doi epuristi . Vom...
just click the next post
13 mai 2014
just click the next post

volcano ecigs Stiri Cultură-Educație : Confruntare directă a celor trei candidați la funcția de rector | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online just click the next post http://mecbingo.com/hangsen-e-liquid/roug-vaping-on-top-of-dekang-e-liquid-ratings.asp

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5347 secunde